Συγκλονιστική Dokic μιλάει για την απόπειρα αυτοκτονίας

 
Συγκλονιστική Dokic μιλάει για την απόπειρα αυτοκτονίας
tn team Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 18:59

Η Jelena Dokic, άλλοτε Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, μίλησε δημόσια με γενναιότητα για την κατάθλιψη, που την έφερε πολύ κοντά στο να βάλει τέλος στη ζωή της τον περασμένο Απρίλιο.

Η Αυστραλή πρώην πρωταθλήτρια του τένις, αποκάλυψε πως τον περασμένο Απρίλιο αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της, από τον 26ο όροφο! Τελευταία στιγμή όπως ανέφερε, βρήκε μια δύναμη να τραβηχτεί πίσω και να μην το κάνει, ενώ σήμερα τα πηγαίνει καλύτερα, χωρίς να έχει όμως ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Η δημοσίευση της Dokic:

"28 Απριλίου 2022. Σχεδόν πήδηξα από το μπαλκόνι του 26ου ορόφου και αυτοκτόνησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Όλα είναι θολά και σκοτεινά. Χωρίς τόνο, χωρίς εικόνα, τίποτα δεν έχει νόημα, μόνο δάκρυα, θλίψη, κατάθλιψη, άγχος και πόνος. Οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν δύσκολοι. Συνεχώς κλάμα, από το να κρύβομαι στο μπάνιο όταν βρίσκομαι στη δουλειά για να σκουπίσω τα δάκρυά μου και με δει κανείς, μέχρι το ασταμάτητο κλάμα στους τέσσερις τοίχους του σπίτιού μου, που ήταν αφόρητο. Η συνεχής θλίψη και ο πόνος δεν εξαφανίζονται με τίποτα και οι ζωή μου έχει καταρρεύσει. Κατηγορώ τον εαυτό μου, δε νομίζω ότι αξίζω για να αγαπηθώ και φοβάμαι.

Ξέρω πως έχω ακόμα πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων και μετά αρχίζω να μισώ περισσότερο τον εαυτό μου γιατί νιώθω πως πρέπει να είμαι ευγνώμων και δεν είμαι αφού θέλω να τα τελειώσω όλα. Ένας τέτοιος φαύλος κύκλος στο κεφάλι μου. Το αποτέλεσμα, ήταν σχεδόν να πηδήξω από το μπαλκόνι μου στον 26ο όροφο στις 28 Απριλίου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα, απλώς ήθελα να σταματήσει ο πόνος και η ταλαιπωρία.

Τράβηξα τον εαυτό μου από την άκρη του μπαλκονιού, δεν ξέρω καν πως τα κατάφερα. Το να λάβω επαγγελματική βοήθεια, μου έσωσε τη ζωή. Δεν είναι εύκολο να το γράφω αυτό, αλλά πάντα ήμουν ανοιχτή, ειλικρινής και ευάλωτη με όλους σας, ενώ πιστεύω πολύ στη δύναμη του να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Το γράφω αυτό γιατί ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που πάλεψε με αυτό. Απλά θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

Δεν πρόκειται να πω ότι τα πάω καλά τώρα, αλλά είμαι σίγουρα στο δρόμο της ανάκαμψης. Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από κάποιες άλλες, μερικές φορές κάνω ένα βήμα μπροστά και μερικές ένα βήμα πίσω, αλλά μάχομαι και πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω αυτό.

Πιστεύω τα ακόλουθα: Είναι εντάξει να νιώθω όπως νιώθω, είναι εντάξει να νιώθω λύπη και να παλεύω για να επιστρέψω. Αυτό προσπαθώ να κάνω και αυτό με κρατάει. Μην ντρέπεστε γι' αυτό που νιώθετε. Είναι εντάξει να νιώθεις έτσι και μπορείς να επιστρέψεις από αυτό. Είναι πιθανό, απλά συνέχισε να πιστεύεις."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por JELENA DOKIC ?????? (@dokic_jelena)

Η Dokic είχε ανέκαθεν μια πολυτάραχη ζωή και βίωσε την κακοποίηση του πατέρα και προπονητή της, Damir Vekic, στην παιδική της ηλικία, ένα θέμα για το οποίο έγραψε εκτενώς και στην αυτοβιογραφία της, με τίτλο Unbreakable.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η 39χρονη Αυστραλή χώρισε με τον Tin Bikic, μετά από 19 χρόνια σχέσης, λέγοντας και τότε με ειλικρίνεια πως δεν βίωνε και τις καλύτερες μέρες της, πως ήταν πληγωμένη και πως δυσκολευόταν να σηκωθεί από το κρεβάτι της κάθε πρωί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots