Παράπτωμα με στοιχηματική και πρόστιμο για τον Μαρκ Φιλιππούση

 
Παράπτωμα με στοιχηματική και πρόστιμο για τον Μαρκ Φιλιππούση
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 - 11:11

Πρόστιμο 10.000 δολαρίων και ποινή αποκλεισμού επιβλήθηκε στον Μαρκ Φιλιππούση, εξαιτίας μιας συνεργασίας που είχε με στοιχηματική εταιρεία.

Η International Tennis Integrity Agency (ITIA), που είναι το διοικητικό όργανο του τένις που φροντίζει για την ακεραιότητα του αθλήματος, δεν επιτρέπει σε διαπιστευμένα άτομα που εργάζονται στο τένις να έχουν καμία εμπλοκή με στοιχηματικές εταιρείες.

Ο Ελληνοαυστραλός coach, άλλοτε Top 10 τενίστας και σήμερα προπονητής, δεν το γνώριζε αυτό και έλαβε χορηγία από μια στοιχηματική εταιρεία, δίνοντας συγκεκριμένα τη φωνή του σε προωθητικό σποτ.

Τιμωρήθηκε από την ITIA με πρόστιμο 10.000 δολαρίων, καθώς και αποκλεισμό 4 μηνών από το tour, ο οποίος όμως είναι με αναστολή και δεν θα εφαρμοστεί, αν δεν παραβεί κάποιον άλλον κανονισμό σ' αυτό το διάστημα.

Ο Φιλιππούσης, που δεν συνηθίζει να δίνει δικαιώματα και είναι πάντα αξιοπρεπής, παραδέχτηκε αμέσως το λάθος του, που ήταν άγνοια του κανονισμού στην πραγματικότητα και συνεργάστηκε με την ITIA, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της.

Θυμίζουμε πως ο 46χρονος προπονητής ήταν διαπιστευμένος στην ομάδα της Μαρίας Σάκκαρη στα τελευταία τουρνουά, ενώ παλιότερα βρισκόταν και στο box του Στέφανου Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots