Ξέσπασε ο Goffin για το γαλλικό κοινό: "Κάποιος έφτυσε τσίχλα πάνω μου - σε λίγο θα έρχονται με καπνογόνα!" (vid)

 
Ξέσπασε ο Goffin για το γαλλικό κοινό: "Κάποιος έφτυσε τσίχλα πάνω μου - σε λίγο θα έρχονται με καπνογόνα!" (vid)
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 - 11:45

Το γαλλικό κοινό πολλές φορές υπερβαίνει τα όρια στο Roland Garros και απέναντι στον David Goffin ήταν πολύ εχθρικό, με τον Βέλγο να ισχυρίζεται ότι έφτυσαν μέχρι και τσίχλα πάνω του!

Στον αγώνα της Τρίτης ενάντια στον νεαρό Γάλλο Giovanni Mpetshi Perricard, o Goffin πέρασε πολύ δύσκολα στο Court 14, παρότι κατάφερε να κερδίσει στο τέλος με 4-6, 6-4, 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Σε δηλώσεις του, ο 33χρονος τενίστας ρωτήθηκε για το γαλλικό κοινό και μοιράστηκε τη δική του οπτική γωνία, εμφανώς ενοχλημένος και προβληματισμένος.

"Το έκαναν ποδόσφαιρο, σε λίγο θα έχουν και καπνογόνα, θα είναι κανονικοί χούλιγκαν στις κερκίδες και θα τσακώνονται μεταξύ τους. Έχει αρχίσει να καταντά γελοίο. Κάποιοι άνθρωποι έρχονται περισσότερο για να προκαλέσουν προβλήματα και όχι για να δουν τένις. Κάποιος έφτυσε μια τσίχλα πάνω μου! Τα πράγματα όμως άρχισαν να γίνονται περίπλοκα στον αγώνα, γι' αυτό και προσπάθησα να μείνω ήρεμος. Αν έχανα την ψυχραιμία μου, δεν θα παρέμενα σταθερός", είπε ο Goffin.

Στην προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι διοργανωτές του Roland Garros έβγαλαν μια ανακοίνωση, καλώντας τον κόσμο να δείχνει περισσότερο σεβασμό στους παίκτες: "Οι φίλαθλοι είναι ενθουσιώδεις, ειδικά στα εξωτερικά γήπεδα. Ωστόσο, πρέπει παράλληλα να δείχνουν σεβασμό προς τους παίκτες. Παρότι είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι να μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους και να υποστηρίζουν τους αγαπημένους τους παίκτες, δεν πρέπει να το κάνουν ενάντια στις αξίες του τένις ή στον σεβασμό προς τους αντιπάλους παίκτες."

O Goffin θα παίξει σήμερα για τον 2ο γύρο του Roland Garros ενάντια στον Alexander Zverev, στο τρίτο παιχνίδι του Suzanne Lenglen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots