Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του!

 
Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του!
Το ελληνικό τένις στα καλύτερά του!
tennisnews team Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 - 13:49

Ο Στάθης Χαριτωνίδης μοιράζεται τις σκέψεις του μέσα από την ομώνυμη στήλη του "THE COACH", τονίζοντας πως το ελληνικό τένις βρίσκεται στα καλύτερά του!

Δεν έχω την απαιτούμενη γνώση για την απόδοση του Νίκου Καλογερόπουλου - σε μιαν άλλη βέβαια εποχή – αλλά νομίζω ότι το Ελληνικό τένις σαν συνολική δυναμική –  Άνδρες και Γυναίκες ταυτόχρονα -  δεν ήταν ποτέ σε καλύτερο επίπεδο.

Στους  Άνδρες υπήρχαν πάντα κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις σε ότι αφορά στην απόδοση - από τον Γιώργο Καλοβελώνη τον Τάσο Μπαβέλα, τον Βασίλη Μαζαράκη αλλά και τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη -  με νίκες απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονταν  πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και υπήρχε βέβαια για λίγο και η σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία των Οικονομίδη και Μαζαράκη  κοντά στο Νο 100.

Στις Γυναίκες τα έχουμε πάει σαφώς πολύ καλύτερα διαχρονικά. Ξεχωρίζει το Νο14 της Λένας Δανιηλίδου, αλλά υπάρχουν ακόμα και η μακρόχρονη παρουσία της μαμάς της Μαρίας Σάκκαρη Αγγελικής Κανελοπούλου κοντά στο 40 αλλά και η για αρκετό καιρό παρουσία μέσα στις 100 για την Χριστίνα Παπαδάκη.

Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα νομίζω έχει την δυναμική να ξεπεράσει συνολικά και κατά πολύ όλα τα προηγούμενα. Υπάρχουν δύο νέα παιδιά που αποδίδουν πολύ καλά και που έχουν χρόνο μπροστά τους να βελτιωθούν και να αποδώσουν σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Πιστεύω ότι εύκολα θα διατηρηθεί μέσα στις  50 η Μαρία Σάκκαρη και ότι ο Στέφανος  Τσιτσιπάς θα φτάσει και αυτός πολύ γρήγορα σε νούμερα μέσα στους  50 στον κόσμο. Είναι σίγουρο, ότι η δυναμική που υπάρχει έχει λοιπόν τον χρόνο να φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα και όταν λέω πολύ ψηλά εννοώ, να ξεπεράσει συνολικά κατά πολύ κάθε προηγούμενο και να φτάσει ακόμα και  σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειλικρινά πιστεύω ότι το Ελληνικό Τένις βρίσκεται στα καλύτερά του.

Το μόνο και πάλι  δυσσάρεστο είναι ότι όλο αυτό πέραν των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που θα φέρει στα γήπεδα δεν θα αφήσει καμιά τεχνογνωσία για τους επόμενους. Δυστυχώς και πάλι οι επιτυχίες αυτές αποτελούν ατομικές και όχι εθνικές προσπάθειες.

Στάθης Χαριτωνίδης

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots