ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - THIEM: Κέρδισε για λίγο, αλλά ήταν ξεκάθαρα καλύτερος

 
Dominic Thiem Στέφανος Τσιτσιπάς
Dominic Thiem Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 - 17:05

Από κάθε άποψη το τένις είναι ένα δύσκολο άθλημα. Είναι ένα άθλημα που για να κερδίσεις θα πρέπει να τα βάλεις όλα. Τα χέρια, τα πόδια, το μυαλό, τη ψυχή, τα νεύρα. 

Γράφει ο Στάθης Χαριτωνίδης

Πολλά παιχνίδια, μοιάζουν με μία ζυγαριά, που έχει από έναν τόνο σε κάθε πλευρά της και τελικά τη διαφορά την κάνουν κάποια γραμμάρια, που θα μπορέσεις να βρεις κάπου μέσα στον αγώνα, για να τα βάλεις στη δική σου πλευρά την κατάλληλη στιγμή (ενίοτε και μία μύγα που θα κάτσει τυχαία κάπου μπορεί να κάνει την διαφορά).

Ο τελικός του Στέφανου με τον Thiem μοιάζει από πλευράς σκορ ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν το δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά θα δούμε ότι ο Στέφανος ήταν ξεκάθαρα καλύτερος. Είχε 34 winners έναντι 16 unforced, ενώ αντίστοιχα ο Thiem 34/40. Έφτασε 10 φορές σε break point έναντι μόλις 4 του αντιπάλου του. Έκανε τρία break, έναντι μόλις ενός του Thiem, ενώ στο σύνολο κέρδισε 4 game περισσότερα. Λογικά αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να τελειώσει αρκετά ευκολότερα.

Ο Στέφανος ήταν σε όλους τους τομείς καλύτερος και το μόνο που ισορροπούσε την κατάσταση ήταν τα «παράλογα» αλλά επιτυχημένα χτυπήματα του Thiem σε κρίσιμες στιγμές. Ο Thiem «έμπαινε στην τρέλα» πολύ περισσότερο από το Στέφανο (δείτε την συνέντευξη του Djokovic μετά τον αγώνα τους και θα καταλάβετε γιατί μιλάμε) και αν καταφέρεις να κερδίσεις ένα τέτοιο αντίπαλο παίζοντας λογικά, όπως έκανε ο Στέφανος, τότε είναι σίγουρο ότι είσαι ξεκάθαρα καλύτερος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots