ATP
"Τα'χωσε" σε Federer και Nadal ο πατέρας του Nole!

 
"Τα'χωσε" σε Federer και Nadal ο πατέρας του Nole!
tennisnews team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 - 10:01

O Srdjan Djokovic, πατέρας του Νο1 τενίστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Novak, άσκησε έντονη κριτική στον Rafael Nadal και τον Roger Federer για τη συμπεριφορά τους απέναντι στον γιο του, τονίζοντας πως ο Nole είναι ο μοναδικός αθλητής που συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους αντιπάλους του, χάσει κερδίσει. Αντίθετα είπε μόνο καλά λόγια για τον Andy Murray.

Ο Srdjan σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα της χώρας του "Kurir" ήταν ιδιαίτερα επικρίτικός απένατι στους Nadal και Federer, ιδιαίτερα στον Ελβετό. Όλα ξεκίνησαν από την ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας για το τι είναι αυτό που θαυμάζει πιο πολύ στον γιο του. Η απάντηση ήταν για τον τρόπο που αυτός αντιδρά στις ήττες του. O Srdjan τόνισε πως ο γιος του είναι ο μοναδικός τενίστας, ο οποίος συμπεριφέρεται στους αντιπάλους του το ίδιο καλά, ανεξάρτητα αν χάσει ή αν κερδίσει, και αυτό το οφείλει στη θετική στάση απέναντι στην ήττα, την οποία έχει εντρυφήσει από παιδί.

Η συνέχεια της συνέντευξης ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο πατέρας Djokovic είπε πως ο Roger Federer μπορεί να είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, αλλά σαν χαρακτήρας είναι το αντίθετο. Νιώθει μάλιστα πως ο Federer προσπάθησε να δυσφημίσει τον γιο του από τη στιγμή που κατάλαβε ότι ο Σέρβος θα είναι είναι ο διάδοχός του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός του 2006 στη Γενεύη και την αναμέτρηση για το Davis Cup ανάμεσα στην Ελβετία και την Σερβία, όταν ο Federer είχε επιτεθεί στον έφηβο τότε Novak, αμφισβητώντας τους τραυματισμούς του και χαρακτηρίζοντάς τον αστείο.

Για τον Nadal είπε πως ήταν με τον γιο του οι καλύτεροι φίλοι για πολλά χρόνια, όταν ο Ισπανός κέρδιζε. Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν, αλλά αυτό δεν είναι αθλητισμός τόνισε.

Για τον Andy Murray και την οικογένειά του μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Srdjan, τονίζοντας πως ο Novak και ο Andy είναι πολύ καλοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και μεγάλωσαν μαζί στα κορτς. Ωστόσο η φιλιά τους έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα, παρά το ότι οι δυό τους έχουν μια τόσο μεγάλη κόντρα μέσα στο γήπεδο. Παραδέχτηκε πως δεν είναι κολλητοί τώρα, αλλά όταν τελειώσει η τενιστική τους καριέρα θα είναι σπουδαίοι φίλοι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots