ATP
Έξω ο Wawrinka, στον 3ο γύρο o Kuznetsov

 
Έξω ο Wawrinka, στον 3ο γύρο o Kuznetsov
Έξω ο Wawrinka, στον 3ο γύρο o Kuznetsov
tennisnews team Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 - 16:14

O Stan Wawrinka έχασε 8 break points, δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα break και το πλήρωσε, καθώς ηττήθηκε στα δυο σετ από τον Andrey Kunzetsov, στην πρεμιέρα του στο Miami Open. Ο Ρώσος προκρίθηκε για δέυτερο συνεχόμενο Masters στον 3ο γύρο, που είναι και το καλύτερό του αποτέλεσμα στη σειρά. 

Ο Kuznetsov έκανε την υπέρβαση κερδίζοντας τον Wawrinka με 6-4, 6-3, στον 2ο γύρο του Miami Open. Ο 25χρονος Ρώσος, Νο51 στην παγκόσμια κατάταξη, άφησε εκτός από πολύ νωρίς στο Masters της Φλόριντα τον Ελβετό, Νο4 στο ταμπλό, ενώ πήρε και την ρεβάνς για το χαμένο παιχνίδι του που είχε πριν λίγες μέρες στο Indian Wells, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Ο Kuznetsov έκανε ένα γρήγορο break στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-1. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40 για να κάνει το 3-1 και διατήρησε το προβάδισμά του με break μέχρι και το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4, αφού έσωσε 4 break points συνολικά.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που είχε ο Wawrinka στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 1-2, 0-40, "αγγίζοντας" το break που θα του έδινε αποφασιστικό προβάδισμα. Ο Ρώσος έσβησε και αυτά τα break points - 4 συνολικά στο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον πρωταθλητή του Roland Garros, o Kuznetsov "τιμώρησε" τις χαμένες του ευκαιρίες στο 5ο game και έκανε εκείνος το break, για να προηγηθεί με 3-2 και αργότερα με 4-2. Ο Ρώσος όχι μόνο έμεινε ψύχραιμος όταν προηγήθηκε με 5-3, αλλά δε χρειάστηκε καν να σερβίρει για τη νίκη, αφού έκανε νέο break στο 9ο game, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη του σε 1 ώρα και 19 λεπτά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Kuznetsov με αντίπαλο τον Wawrinka, στην δεύτερη αναμέτρησή τους. Είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά μόλις πριν από μερικές μέρες στον 3ο γύρο του Indian Wells, με τον Ελβετό να παίρνει δύσκολα τη νίκη, με 6-4, 7-6 (5).

Ο Kuznetsov πέτυχε επίσης τη δεύτερη Top 10 νίκη του και προκρίθηκε για δεύτερη φορά σε 3ο γύρο Masters διοργάνωσης, δύο εβδομάδες μετά από το Indian Wells. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Sam Querrey με τον Adrian Mannarino, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο Μαϊάμι.

Ο Wawrinka από την πλευρά του προβλημάτισε με την απόδοσή του για ακόμα ένα τουρνουά και έγινε ο πρώτος παίκτης από τους 20 κορυφαίους του ταμπλό που αποκλείστηκε από το Miami Masters.

Ούτως ή άλλως δεν έχει καλή παράδοση στο Μαϊάμι και αυτή ήταν η 8η ήττα του σε 15 αγώνες στο τουρνουά (7-8). Καλύτερη πορεία του στο Key Biscayne είναι ο 4ος γύρος, όπου είχε φτάσει το 2009 και το 2014.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots