ATP
Με ανατροπή και ο Raonic

 
Milos Raonic
Milos Raonic
tennisnews team Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 - 18:25

Μετά από τον Grigor Dimitrov, και ο Milos Raonic χρειάστηκε ανατροπή για να αποφύγει την πρόωρη έξοδο από τον ABN AMRO World Tennis Tournament, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο Καναδός, Νο2 στο ταμπλό και Νο6 στον κόσμο, επιβλήθηκε του Andrey Kuznetsov με 6-7 (5), 6-1, 7-5, σε έναν αγώνα που έβγαλε 19 άσους.

Σε μια καθόλου εύκολη πρεμιέρα, ο Raonic κατάφερε να "επιβιώσει" και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Kuznetsov, έπειτα από τρία σετ και σχεδόν δύο ώρες μάχης στο Centre Court του Ahoy Rotterdam. Ο 24χρονος Καναδός άφησε πίσω του ένα κακό πρώτο σετ, στο οποίο υστερούσε σε ποιότητα του Ρώσου αντίπαλού του, για να ανεβάσει το επίπεδό του και με καλό τένις να περάσει στους "16" καλύτερους του Ρότερνταμ.

Στα πρώτα games του αγώνα, ο Ρώσος qualifier ήταν αισθητά καλύτερος από τον Raonic. Αυτό έδειχνε και το αποτέλεσμα, αφού με γρήγορο break o Κuznetsov προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα αυτό. Ο Raonic κέρδιζε σιγά σιγά μέτρα και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ δεν υπήρξαν άλλα break στο εναρκτήριο σετ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο tie-break.

Εκεί ο Kuznetsov έκανε ένα καθοριστικό mini-break στο τέλος και προηγήθηκε με 6-4. Ο Raonic έσωσε το πρώτο set point στο σερβίς του, αλλά δεν έκανε το ίδιο με το δεύτερο και έτσι ο Ρώσος έκλεισε το tie-break στο 7-5 και πήρε προβάδισμα με σετ στον αγώνα.

O Raonic έψαχνε επειγόντως μια αλλαγή στο momentum και τη βρήκε, κυριαρχώντας απόλυτα στο 2ο σετ. Από το 1-1 και έπειτα, ο Kαναδός κέρδισε 5 games στη σειρά και έκλεισε το σετ με 6-1 σε 23 μόνο λεπτά.

Το 3ο σετ ήταν μια διαφορετική υπόθεση και ο Kuznetsov σέρβιρε πολύ καλύτερα. Ο Ρώσος ήταν συνεχώς μπροστά, αφού σέρβιρε πρώτος και ανάγκασε τον αντίπαλό του να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά, στο 5-4. Ο Raonic πάντως δεν είχε κανένα πρόβλημα από τη γραμμή του σερβίς σε αυτό το σετ και το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα break, για να επιβεβαιώσει και την ανωτερότητά του. 

Αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή, στην τελευταία ευκαιρία του, πριν από ένα ακόμα πιθανό tie-break. Στο 11ο game o Καναδός εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Kuznetsov και έκανε το break, για να προηγηθεί με 6-5. Στη συνέχεια, αν και βρέθηκε πίσω με 15-30, ολοκλήρωσε το ματς με τον 19ο άσο του, σε 1 ώρα και 54 λεπτά. Ο Raonic έχασε 6 πόντους σε όλα τα σερβίς του στο 3ο σετ. 

Μετά και την αγχωτική πρεμιέρα του, το Νο2 του ταμπλό προκρίθηκε στον 2ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament, όπου θα αντιμετωπίσει τον Simone Bolelli. Ο Ιταλός προκρίθηκε από χθες στους "16" και μάλιστα με υποδειγματικό τρόπο, αφού συνέτριψε τον Lukas Rosol με 6-3, 6-1, σε 52 λεπτά! 

Στους υπόλοιπους αγώνες που έγιναν σήμερα, ο Gilles Simon χρειάστηκε επίσης την ανατροπή, για να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στον Joao Sousa, με 5-7, 6-3, 6-2, σε έναν αγώνα που διήρκησε 2 ώρες και 19 λεπτά. Ο Simon επιβεβαίωσε την παρουσία ενός Γάλλου στα προημιτελικά, αφού στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Jeremy Chardy. 

Ο Vasek Pospisil προκάλεσε μια μικρή έκπληξη χάρη στη σπουδαία νίκη του επί του Philipp Kohlschreiber με 6-4, 6-2, ενώ πολύ σημαντική νίκη πήρε και ο Sergiy Stakhovsky, που έσωσε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε - 5 από αυτά στο 2ο σετ - για να επικρατήσει τελικά του Marcel Granollers, με 6-2, 7-6 (7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots