ATP
Ρεκόρ άσων από τον Raonic! (vids)

 
Ρεκόρ άσων από τον Raonic! (vids)
tn team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 - 22:04

O Milos Raonic πέτυχε 47 άσους (!) και έσβησε 2 match points, για να κερδίσει τον Cameron Norrie στην πρεμιέρα του στο Queen's!

Ο Raonic "έσπασε" το ρεκόρ των περισσότερων άσων σε έναν best-of-three αγώνα τένις, στη νίκη του επί του Norrie με 6-7 (6), 6-3, 7-6 (9).

Ο Raonic έχασε set point στο tie-break του 1ου σετ και έμεινε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά άνοιξε με break το 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-0. Άλλο break στο ματς δεν έγινε, με τον Raonic να σβήνει το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 3ο σετ και να το κερδίζει μετά από ένα τρελό tie-break, με 11-9.

Στο tie-break έσβησε και 2 match points ο Καναδός, στο 6-7 και στο 8-9, για να αξιοποιήσει το 3ο δικό του match point και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Παρότι τα τελευταία χρόνια ο Raonic δεν είναι στα καλύτερά του, παραμένει ένας από τους καλύτερους servers στον κόσμο και δεν θα μπορούσε να το δείξει καλύτερα αυτό σήμερα, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 45 άσων σε έναν αγώνα του Ivo Karlovic.

Ο 33χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.186 του κόσμου πλέον και χρησιμοποιεί το protected ranking του στο Queen's, θα περιμένει έναν εκ των Taylor Fritz και Taro Daniel στον 2ο γύρο του τουρνουά του Λονδίνου.

Πριν από τον Raonic, μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Jordan Thompson, που απέκλεισε το Νο.7 του ταμπλό, Holger Rune, με 4-6, 7-6 (4), 6-3. Στον 2ο γύρο ο Thompson θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Andy Murray και Alexei Popyrin.

Ο Grigor Dimitrov ξεκίνησε με μια εμφατική νίκη την προσπάθειά του, κερδίζοντας τον Adrian Mannarino με 6-1, 6-2, ενώ ο Rinky Hijikata απέκλεισε τον Frances Tiafoe, που εγκατέλειψε στο ξεκίνημα του 3ου σετ (7-5, 4-6, 1-0).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots