ATP
Davis Cup: Πρώτοι στα ημιτελικά οι Φινλανδοί (vids)

 
Davis Cup: Πρώτοι στα ημιτελικά οι Φινλανδοί (vids)
tn team Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 11:07

Η Φινλανδία κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Καναδά στη Μάλαγα και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Davis Cup.

Σε έναν προημιτελικό που επισκιάστηκε από τις μεγάλες απουσίες, αφού δεν αγωνίστηκαν τα μεγάλα αστέρια των δυο χωρών, η Φινλανδία κέρδισε τον Καναδά με 2-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Davis Cup.

Παρότι βρίσκονται στην Μάλαγα, δεν αγωνίστηκαν ο Emil Ruusuvuori για τη Φινλανδία και ο Felix Auger-Aliassime για τον Καναδά, ενώ ο Καναδάς, πρωταθλητής στο Davis Cup το 2022, δεν είχε επίσης στη διάθεσή του ούτε τον Denis Shapovalov.

Παρόλα αυτά προηγήθηκε χάρη στη νίκη του Milos Raonic, που ανέλαβε να κρατήσει την ομάδα του Καναδά στον θρόνο της, επικρατώντας στο πρώτο παιχνίδι της σειράς του Patirck Kaukovalta με 6-3, 7-5.

Η Φινλανδία ωστόσο ισοφάρισε, καθώς ο Otto Virtanen κέρδισε στο επόμενο ματς την αποκάλυψη των Καναδών στους προκριματικούς γύρους, τον 22χρονο Gabriel Diallo, με 6-4, 7-5.

Στο διπλό, που έκρινε και την πρόκριση, οι Φινλανδοί έκαναν την ανατροπή, με τους Harri Heliovaara και Virtanen να επικρατούν των Alexis Galarneau και Vasek Pospisil με 7-5, 6-3.

Η Φινλανδία θα παίξει για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Davis Cup και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα, μεταξύ της Τσεχίας και της Αυστραλίας. Ο προημιτελικός αυτός θα γίνει σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots