ATP
Sinner: "Είμαι παίκτης ομάδας - ελπίζω να δώσουμε δύναμη στην Tathiana"

 
Sinner: "Είμαι παίκτης ομάδας - ελπίζω να δώσουμε δύναμη στην Tathiana"
tn team Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 - 13:33

O Jannik Sinner μίλησε για το πως το να βρίσκεται σε μια ομάδα τον παρακινεί να δίνει πάντα το 100% του, ενώ αφιέρωσε τον θρίαμβο της Ιταλίας στο Davis Cup στην Ιταλίδα πρώην τενίστρια, Tathiana Garbin, που πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι έχει όγκο.

"Η χημεία της ομάδας είναι πολύ καλή, αυτό ήταν και το πιο σημαντικό. Μου αρέσει να παίζω indoors, ένιωσα καλά σήμερα, όπως και όλο τον τελευταίο μήνα. Είναι πολύ σημαντική νίκη για μένα προσωπικά, αλλά και για ολόκληρη την Ιταλία. Νιώσαμε την πίεση της μεγάλης ευθύνης που είχαμε, αλλά καταφέραμε να τη διαχειριστούμε", είπε ο Sinner χθες το βράδυ, στη συνέντευξη Τύπου της ιταλικής ομάδας μετά τον τελικό του Davis Cup στη Μάλαγα.

"Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πάντα ένιωθα πως λειτουργώ καλύτερα στα ομαδικά, είμαι ομαδικός παίκτης. Όταν έπαιξα για πρώτη φορά στο Davis Cup τα είχα δώσει όλα. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η καρδιά. Είναι το πιο όμορφο πράγμα να δίνεις το 100% σου πάντα", πρόσθεσε ο μεγάλος ήρωας της Ιταλίας.

Για το τι μπορεί να φέρει στο μέλλον αυτή η μεγάλη νίκη, ο Sinner είπε: "Θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ ξεχωριστό, γιατί παίζεις για την ομάδα σου και όχι για τον εαυτό σου. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που έπαιξαν στην Μπολόνια και βοήθησαν να προκριθούμε στην τελική φάση. Ήρθα εδώ μετά από το Τορίνο με πολλή αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε πως έχουμε μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και είμαστε πεινασμένοι για να κερδίσουμε ξανά αυτό το τρόπαιο. Το συναίσθημα που νιώθουμε τώρα είναι απίθανο."

Τέλος, ο Sinner αφιέρωσε την κατάκτηση του Davis Cup -πρώτη για τους Ιταλούς από το 1976- στην Tathiana Garbin, την πρώην τενίστρια από την Ιταλία που διαγνώστηκε με καρκίνο και έκανε εγχείρηση για να αφαιρέσει κακοήθη όγκο τον περασμένο Οκτώβριο - ενώ θα κάνει ακόμα μια αυτή την εβδομάδα: "Αυτό που μετράει στη ζωή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ελπίζουμε με τον θρίαμβό μας να δώσουμε δύναμη στην Tathiana."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots