ATP
O Sinner οδήγησε την Ιταλία στον 1ο τίτλο από το 1976! (vids)

 
O Sinner οδήγησε την Ιταλία στον 1ο τίτλο από το 1976! (vids)
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 23:22

Ο Jannik Sinner ήταν για ακόμα μια μέρα φανταστικός και οδήγησε τους Ιταλούς στον πρώτο τους τίτλο στο Davis Cup στα τελευταία 47 χρόνια! 

Πολύ μεγάλο μέρος του θριάμβου των Ιταλών στη Μάλαγα φέρει και ο Matteo Arnaldi, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στο πρώτο rubber του τελικού με την Αυστραλία τον Alexei Popyrin, με 7-5, 2-6, 6-4.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο μεγάλος ήρωας των Ιταλών, Jannik Sinner, που ήταν για μια ακόμα μέρα φανταστικός και συνέτριψε το No.1 των Αυστραλών, Alex De Minaur, με 6-3, 6-0.

Θυμίζουμε πως ο Sinner ήταν εκείνος που "κουβάλησε" τους Ιταλούς στο τουρνουά, αφού κατάφερε να κερδίσει και τα 5 παιχνίδια που έπαιξε, 3 στα μονά και 2 στα διπλά.

Στα προημιτελικά με την Ολλανδία, όπως και στα ημιτελικά με τη Σερβία, χρειάστηκε να παίξει από το 0-1, για να κερδίσει σε μονά και διπλά και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 2-1, καταφέρνοντας να σταματήσει και το σερί του Novak Djokovic, που ήταν αήττητος στο Davis Cup από το 2011.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην ιστορίας της ιταλικής ομάδας στο Davis Cup και ο 1ος από το μακρινό 1976.

Η Αυστραλία έπαιξε για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό, όμως έμεινε ξανά χωρίς τον τίτλο, που έχει να τον κερδίσει από το 2003.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots