O Medvedev "υπέταξε" τον Sinner και επέστρεψε στα ημιτελικά! (vids)

 
O Medvedev "υπέταξε" τον Sinner και επέστρεψε στα ημιτελικά! (vids)
© AELTC
tn team Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 - 19:41

O Daniil Medvedev έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει τον Jannik Sinner από τότε που βρίσκεται στο Νο.1 του κόσμου, "λυγίζοντας" τον Ιταλό σε ένα σπουδαίο ματς στα 5 σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Wimbledon για 2η διαδοχική χρονιά!

Medvedev και Sinner μας έδωσαν τη ματσάρα που όλοι περιμέναμε, με τον Ρώσο να φτάνει στη νίκη μετά από 4 ώρες μάχης, με 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), 2-6, 6-3.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Sinner από τότε που ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου ο Ιταλός, αφού στο πρώτο του τουρνουά ως Νο.1, πριν από δυο εβδομάδες στο Χάλε, είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Συνολικά, ήταν μόλις η 4η ήττα του Sinner στη σεζόν, στην οποία έχει ήδη πετύχει 42 νίκες (42-4).

O Medvedev έβαλε τέλος και σε ένα σερί 5 ηττών που είχε απέναντι στον Sinner. Προηγούταν με 6-0 νίκες σ' αυτό το rivalry o Ρώσος, αλλά έχασε 5 συνεχόμενα ματς από τον Ιταλό, όλα μέσα στους τελευταίους 10 μήνες! Με τη σημερινή νίκη, βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντί του στο 7-5 νίκες.

Από το 1ο σετ φάνηκε ότι θα έχουμε μια πολύ μεγάλη μάχη, αφού ο Sinner χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ώσπου να το κατακτήσει. Σε ένα σετ χωρίς break points, o Ιταλός κατάφερε να σβήσει το πρώτο set point στο 5-6 του tie-break και τελικά να αξιοποιήσει το δεύτερο δικό του, κερδίζοντας το tie-break με 9-7.

Ο Medvedev έκανε το πρώτο break στο ματς και προηγήθηκε με 3-1 από νωρίς στο 2ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, είχε ευκαιρίες και για double break, αλλά τελικά το έκλεισε στα 10 games.

Στη συνέχεια βρήκε ξανά break νωρίς στο επόμενο σετ ο Ρώσος, που προηγήθηκε με 2-1 και στο 3ο σετ. Ο Sinner φάνηκε να μην πατάει τόσο καλά στο γήπεδο και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αποχωρώντας μάλιστα για λίγα λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά, φάνηκε να μην είναι κάτι μη διαχειρίσιμο για τον Ιταλό, που όσο περνούσε η ώρα ξανάβρισκε τα πατήματά του και κατάφερε να ισορροπήσει το 3ο σετ, στο οποίο έκανε break back όταν ο Medvedev σέρβιρε για την κατάκτησή του, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 5-5.

Έχασε ωστόσο τη μεγάλη ευκαιρία να το πάρει στο 12o game, όταν είχε 2 set points για το 7-5, με τον Medvedev να κρατάει τελικά το σερβίς του και να παίρνει τελικά το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Ο Sinner ήταν καλύτερος στο 4ο σετ και ανταποκρίθηκε πολύ καλά, κάνοντας δυο συνεχόμενα break και ξεφεύγοντας με 5-1, ωστόσο ο Medvedev δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και έκανε το μοναδικό break του 5ου σετ, για να προηγηθεί με 3-1 και να μείνει μπροστά ως το τέλος.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στους ημιτελικούς του Wimbledon o Medvedev, που συνολικά προκρίθηκε στον 9ο ημιτελικό της καριέρας του σε ένα Grand Slam.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του περσινού πρωταθλητή, Carlos Alcaraz, με τον Tommy Paul, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots