ATP
O Ramos-Vinolas άνοιξε λογαριασμό στο Bastad! (vid)

 
O Ramos-Vinolas άνοιξε λογαριασμό στο Bastad! (vid)
O Ramos-Vinolas άνοιξε λογαριασμό στο Bastad! (vid)
tennisnews team Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 22:01

Υπό το βλέμμα του Bjorn Borg, o Albert Ramos-Vinolas κέρδισε τον Fernando Verdasco με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Bastad της Σουηδίας. Ο 28χρονος Ισπανός διανύει αναμφίβολα την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και αυτός ήταν ο πρώτος του τίτλος, που αναμένεται να τον φέρει ψηλότερα από ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Είναι γεγονός πως ο Albert Ramos-Vinolas πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, κάτι που πιστοποίησε και σήμερα, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, στο Bastad της Σουηδίας.

Ο 28χρονος Ισπανός επιβλήθηκε του Fernando Verdasco με 6-3, 6-4 για να κατακτήσει το Swedish Open, στον πρώτο του τελικό από τον Απρίλιο του 2012 και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του.

Ο Ramos-Vinolas προκρίθηκε για πρώτη φορά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης φέτος, στο Roland Garros. Προκρίθηκε επίσης για πρώτη φορά σε 3ο γύρο Wimbledon και σε 2ο γύρο Australian Open, βελτιώνοντας πολλά από τα ατομικά του ρεκόρ. Με τον πρώτο του τίτλο στην ΑΤΡ, αναμένεται να βελτιώσει και το career high του, αφού αύριο θα είναι για πρώτη φορά στο Νο. 31 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος το κάθε λεπτό, δεν πρόκειται να κερδίσεις κανέναν. Στην αλλαγή, στο 5-4 του 2ου σετ, πίστευα πως ήταν φυσιολογικό να έχανα τη συγκέντρωσή μου, επειδή σέρβιρα για να κερδίσω τον πρώτο τίτλο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επέστρεψα στο court και πήρα αυτό το game", δήλωσε ο Ramos-Vinolas.

"Επέστρεφα καλά όταν έκανε σερβίς στο backhand μου. Αυτό πιστεύω πως ήταν το κλειδί στον σημερινό αγώνα. Είχα αγωνιστεί άλλη μια φορά σε τελικό στο παρελθόν, στην Καζαμπλάνκα πριν από 4 χρόνια και κάποιες φορές πίστευα πως δε θα είχα ποτέ άλλη ευκαιρία για να κερδίσω ένα τουρνουά. Παίζω όμως καλό τένις φέτος και δουλεύω σκληρά. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω, για να έχω κι άλλες ευκαιρίες" συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Ο Ramos-Vinolas θα φύγει πλουσιότερος από το Bastad κατά 82.450 ευρώ, ενώ κέρδισε και 150 καθαρούς βαθμούς, χάρη στους οποίους θα κερδίσει 4 θέσεις και θα φτάσει στο Νο. 31 του κόσμου τη Δευτέρα. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να έχει μια όμορφη στιγμή με τον πολύ σπουδαίο Bjorn Borg, που παρουσίασε το τρόπαιο του πρωταθλητή στην σημερινή απονομή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots