ATP
Πρωταθλητής στο Gstaad ο Ramos-Vinolas (vid)

 
Πρωταθλητής στο Gstaad ο Ramos-Vinolas (vid)
Πρωταθλητής στο Gstaad ο Ramos-Vinolas (vid)
tennisnews team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 - 21:56

O Albert Ramos-Vinolas αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Gstaad της Ελβετίας, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο μετά από 3 χρόνια και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του.

Στον τελικό του Swiss Open Gstaad, ο 31χρονος Ισπανός τενίστας επιβλήθηκε του Cedrik Marcel Stebe με 6-3, 6-2, για να κατακτήσει τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Ελβετίας.

Ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα του, μετά από τον Ιούλιο του 2016, όταν είχε κατακτήσει το Swedish Open στο Bastad της Σουηδίας. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 2-5 νίκες, έχοντας παίξει τους 6 από τους 7 τελικούς του σε χωμάτινες επιφάνειες.

Ο τελικός καθυστέρησε να ξεκινήσει για 4,5 περίπου ώρες, εξαιτίας της βροχερής ημέρας στο Gstaad. Ο Stebe έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με break για το 1-0, ο Ισπανός όμως απάντησε αμέσως και ισοφάρισε.

Αργότερα έκανε νέο break για να προηγηθεί με 4-2 και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-3. Στο 2ο σετ "ξέφυγε" με 4-0 και με 5-1, για να το κατακτήσει με 6-2 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έπειτα από 1 ώρα και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ο τίτλος θα φέρει τον Ramos-Vinolas 17 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και συγκεκριμένα θα τον ανεβάσει στο Νο. 68 του κόσμου.

Ο Stebe προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του, σε ένα τουρνουά στο οποίο χρησιμοποίησε το protected ranking του, καθώς ο τραυματισμός που είχε τον έχει ρίξει στο Νο. 455 του κόσμου. Ο 28χρονος Γερμανός έκανε σπουδαία παιχνίδια στο Gstaad, απέκλεισε τους Corentin Moutet, Jiri Vesely, Thomas Fabbiano και Joao Sousa, και μπορεί να μην κέρδισε τον πρώτο του τιλο, αλλά θα "αναρριχηθεί" στο Νο. 257 της ΑΤΡ, 198 θέσεις ψηλότερα από αυτή την εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots