ATP
Ο... πεισματάρης Karlovic, κατέκτησε το Νιούπορτ! (vid)

 
Ο... πεισματάρης Karlovic, κατέκτησε το Νιούπορτ! (vid)
Ο... πεισματάρης Karlovic, κατέκτησε το Νιούπορτ! (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 16:58

Ο Ivo Karlovic αγωνίστηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Hall of Fame Tennis Championship και κατάφερε επιτέλους να σηκώσει το τρόπαιο, κερδίζοντας μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό τον Gilles Muller. O Κροάτης "γίγαντας" πέτυχε 27 άσους, έσωσε 3 match points και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κέρδισε ΑΤΡ τίτλο από το 1979!

Μετά από 2 ώρες και 56 λεπτά ενός συναρπαστικού τελικού, ο Ivo Karlovic επικράτησε του Gilles Muller με 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (12) και κατέκτησε το Hall of Fame Tennis Championships στο Νιούπορτ.

Ο Κροάτης ήθελε πολύ αυτόν τον τίτλο, καθώς αγωνίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και δεν είχε κερδίσει ποτέ. Το 2014 είχε χάσει στο tie-break του 3ου σετ από τον Lleyton Hewitt και το 2015 στο tie-break του 3ου σετ από τον Rajeev Ram!

Και αυτός ο τελικός χρειάστηκε tie-break (σε όλα τα σετ) για να κρίνει το νικητή και ο πεισματάρης Karlovic αρνήθηκε να χάσει ξανά. Έσωσε τρία match points στο απίθανο tie-break του 3ου σετ, το οποίο τελικά κέρδισε με 14-12 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, για τον πρώτο του φετινό τίτλο.

Ο Karlovic τελείωσε τον αγώνα με 27 άσους, ενώ συνολικά κέρδισε τους 71 από τους 80 πόντους σε όλα τα σερβίς του! Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κέρδισε τίτλο στην ΑΤΡ από το 1979 και τον Marty Riessen (37 ετών και 9 μηνών στο Lafayette της Λουιζιάνα), στην ηλικία των 37 ετών και 4 μηνών.

"Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που έχανα στον τελικό, ήμουν επιτέλους σε θέση να τα καταφέρω. Και ήμουν πίσω με match points, κάτι που κάνει τη νίκη μου ακόμα ομορφότερη", δήλωσε ο Karlovic, ο οποίος κέρδισε τον 7o τίτλο της καριέρας του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 7-8.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Karlovic χρειάστηκε να δώσει 5 συνεχόμενα tie-break στο τέλος του τουρνουά, αφού στα ημιτελικά είχε κερδίσει τον Μάρκο Παγδατή με 7-6 (3), 7-6 (6). Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο 2016 και έγινε πλουσιότερος κατά 91.630 δολάρια. Σήμερα κέρδισε και 3 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο. 35.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots