ATP
Karlovic: "Είμαι 42, αλλά νιώθω το ίδιο με πριν 10 χρόνια"

 
Ivo Karlovic
Ivo Karlovic © ATP Tour
tn team Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 14:20

Ο Ivo Karlovic προκρίθηκε στους "16" στο 250άρι του Νιούπορτ και δηλώνει ευτυχής που βρίσκεται ακόμα στο tour, νιώθει καλά με το τένις του και πιστεύει πως μπορεί να πετύχει περισσότερες νίκες στο μέλλον.

"Δεν νιώθω πιο αδύναμος ή πιο αργός, παρόλο που δεν έπαιξα αρκετά την προηγούμενη χρονιά. Είμαι 42 ετών, αλλά νιώθω το ίδιο με πριν 10 χρόνια. Είναι απλά θέμα κινήτρου και δυνατότητας να κερδίζεις αγώνες. Τενιστικά και σωματικά, είμαι ο ίδιος", είπε ο Karlovic στο ATPTour.com.

"Ακόμα κι όταν με ρωτάνε την ηλικία, πηγαίνω ανάποδα. Στα επόμενα γενέθλια, θα είμαι 41!"

Ο Κροάτης έκλεισε τα 42 τον περασμένο Φεβρουάριο και βρίσκεται στο Νο.210 της παγκόσμιας κατάταξης. Το πολύ "βαρύ" σερβίς του, ένα από τα καλύτερα στη σύγχρονη ιστορία του τένις, τον βοήθησε σε όλη την καριέρα του να κερδίζει αρκετούς "free points" και να αποτελεί δύσκολο αντίπαλο ακόμα και σήμερα για τους περισσότερους παίκτες στο Top 100.

"Είμαι 42 ετών, είμαι ευτυχισμένος και είμαι ακόμα σε θέση να αγωνίζομαι. Μπορεί να μην ταξίδεψα αρκετά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά νιώθω όμορφα που είμαι ξανά στο tour. Θέλω να αγωνιστώ ξανά και να περάσω καλά στο γήπεδο."

Ο Karlovic βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο Νιούπορτ, μπαίνοντας στο κυρίως ταμπλό του Hall of Fame Open μετά από wild card των διοργανωτών. Στον πρώτο του αγώνα, κέρδισε τον Ισπανό - 18 χρόνια νεότερό του - Bernabe Zapata Miralles, με 6-7 (5), 6-1, 6-4.

"Εδώ στο Νιούπορτ, σ' αυτά τα γήπεδα, πιστεύω πως έχω δυνατότητες να κερδίσω αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου έδωσαν wild card και ελπίζω να αποδείξω πως την άξιζα. Εύχομαι να τα πάω καλά εδώ και θα δούμε πως θα πάει στο υπόλοιπο της χρονιάς."

Ο Karlovic, πρωταθλητής στο Νιούπορτ το 2016 και φιναλίστ το 2015, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.37 στον κόσμο, Alexander Bublik.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots