ATP
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της ΑΤΡ

 
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της ΑΤΡ
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της ΑΤΡ
tennisnews team Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 - 18:02

Ο Rafael Nadal είναι ο κορυφαίος παίκτης του 2019, ενώ βραβεία για τις σεζόν τους πήραν από την ΑΤΡ επίσης οι Roger Federer, Andy Murray και Matteo Berrettini. Δείτε αναλυτικά.

Ο Rafael Nadal, μετά το Year-end No.1 κέρδισε αυτόματα και το βραβείο του παίκτη της χρονιάς. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κατάφερε να τερματίσει μια χρονιά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, σε μια χρονιά που κέρδισε για 12η φορά το Roland Garros και για 4η το US Open, φτάνοντας τα 19 Grand Slam καριέρας.

Κορυφαία ομάδα για το 2019 αναδείχθηκε η ομάδα των Juan Sebastian Cabal και Robert Farah. Οι Κολομβιανοί, οι οποίοι γνωρίζονται και είναι καλοί φίλοι για τρεις δεκαετίες, τερμάτισαν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Wimbledon και το US Open.

Το βραβείο "Comeback Player of the Year" κέρδισε ο Andy Murray, που κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά μετά την κρίσιμη επέμβαση που έκανε στο ισχίο και για πρώτη φορά στα τελευταία 2 χρόνια κατάφερε να παίξει σε συνεχόμενα τουρνουά και να βρει ρυθμό. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του European Open στην Αμβέρσα, ο 32χρονος Βρετανός κέρδισε 377 θέσεις μέσα σε 2 μήνες και από το Νο.503 του κόσμου βρέθηκε στο Νο.125.

Στην κατηγορία του πιο βελτιωμένου παίκτη, όπου υποψήφιος ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικητής αναδείχθηκε ο Matteo Berrettini, ο οποίος έκανε την μεγάλη ευχάριστη έκπληξη στο US Open, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Ήταν μια συγκλονιστική χρονιά για τον Ιταλό, που κέρδισε επίσης 2 τίτλους, σε Βουδαπέστη και Στουτγκάρδη, ενώ χωρίς να έχει μπει στο παρελθόν στο Top 50, κατάφερε αυτή τη χρονιά να μπει στο Top 10, ανεβαίνοντας έως το Νο.8 του κόσμου!

Ο Jannik Sinner κέρδισε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς, καθώς έκανε ένα εντυπωσιακό κλείσιμο και στα 18 του χρόνια, έχοντας πάρει wild card από τους διοργανωτές και όντας ο μικρότερος παίκτης στο τουρνουά, κατέκτησε το Next Gen ATP Finals.

Από το Νο.553 του κόσμου, ο νεαρός Ιταλός σκαρφάλωσε στο Νο.78 αυτή τη χρονιά και έγινε ο νεότερος παίκτης που μπήκε στο Top 80 από το 2003, όταν το έκανε ο Nadal, στην ηλικία των 17 ετών.

Το βραβείο "Sportsmanship", για ευγενή άμιλα, κέρδισε ο Nadal, για 2η διαδοχική χρονιά και 3η συνολικά. Είναι ένα βραβείο που ψηφίζεται από τους παίκτες στο tour, για το καλύτερο fair play, επαγγελματισμό και σεβασμό ανάμεσα στους παίκτες, εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Roger Federer για ακόμα μια χρονιά ήταν ο αγαπημένος του κοινού, κερδίζοντας το Fan's Favourite Award, στο οποίο ψηφίζουν οι fans. Ήταν η 17η διαδοχική χρονιά που κέρδισε το βραβείο ο Ελβετός! Αγαπημένη ομάδα του κοινού, ηταν οι αδερφοί Bryan.

Τέλος, το βραβείο του προπονητή της χρονιάς, ένα βραβείο στο οποίο ήταν υποψήφιος ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πήγε στον προπονητή του Daniil Medvedev, Gilles Cervara, ενώ ο Kevin Anderson βραβεύτηκε για τη φιλανθρωπική του δράση.

Αναλυτικά τα ATP Awards για το 2019:

  • ATP Tour No.1: Rafael Nadal
  • ATP Tour No.1 Doubles Team: Juan Sebastian Cabal & Robert Farah
  • Comeback Player of the Year: Andy Murray
  • Most Improved Player of the Year: Matteo Berrettini
  • Newcomer of the Year: Jannik Sinner
  • Stefan Edberg Sportsmanship Award: Rafael Nadal
  • Arthur Ashe Humanitarian Award: Kevin Anderson
  • ATPTour.com Fans' Favourite (Singles): Roger Federer
  • ATPTour.com Fans' Favourite (Doubles): Bob Bryan & Mike Bryan
  • ATP Coach of the Year: Gilles Cervara (Daniil Medvedev)
  • Tim Gullikson Career Coach Award: Tony Roche
  • Ron Bookman Media Excellecne Award: Courtney Walsh
  • ATP Masters 1000 Tournament of the Year: Indian Wells
  • ATP 500 Tournament of the Year: Acapulco
  • ATP 250 Tournament of the Year: Doha
  • ATP Challenger Tournament of the Year: Puerto Vallarta, Braunshweig, Heilbronn, Sczcecin

(Φωτογραφία: tennisnews.gr)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots