ATP
Αυξάνονται τα χρηματικά έπαθλα το 2020

 
Αυξάνονται τα χρηματικά έπαθλα το 2020
Αυξάνονται τα χρηματικά έπαθλα το 2020
tennisnews team Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 - 19:05

Η ATP ανακοίνωσε πως τη σεζόν του 2020, τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά της θα σημειώσουν αύξηση κατά 13%, σε σχέση με τα φετινά τουρνουά.

Όλες οι διοργανώσεις της ΑΤΡ (ATP Finals, ATP Cup, ATP Masters 1000, ATP 500, ATP 250) θα δώσουν στους παίκτες 158,7 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν, σημειώνοντας αύξηση κατά 13% σε σχέση με τα χρηματικά έπαθλα του 2019.

Αίσθηση προκαλεί το νεοσύστατο ATP Cup, που θα γίνει στο Μπρίσμπεϊν, στο Περθ και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, την περίοδο 3-12 Ιανουαρίου, ανοίγοντας τη σεζόν. Θα είναι το τουρνουά που αθροιστικά θα δώσει τα περισσότερα χρηματικά έπαθλα, φτάνοντας συνολικά τα 15 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία βεβαίως θα μοιραστούν σε πάρα πολλούς παίκτες, καθώς στο τουρνουά θα συμμετέχουν 24 εθνικές ομάδες.

Είναι γεγονός πως το τένις διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία του αθλήματος, με τα Grand Slam ειδικά, τα οποία δε διοργανώνονται από την ΑΤΡ, αλλά από την ITF, κάθε χρόνο αναβαθμίζονται κάνοντας ακόμα πιο αστρονομικά τα ποσά που μοιράζουν στους παίκτες.

Η ανεβασμένη εμπορική αξία των παικτών ωστόσο έχει αντίκτυπο και στο ATP Tour, με την ΑΤΡ να δίνει ακόμα έναν σημαντικό αριθμό στη δημοσιότητα, που είναι το ρεκόρ προσέλευσης που υπήρχε στα γήπεδα των τουρνουά της, με τους ανθρώπους που είδαν αγώνες της ΑΤΡ από κοντά το 2019 να έφτασαν τα 4,82 εκατομμύρια!

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots