ATP
Krajicek: "Η νέα γενιά πρέπει να περιμένει"

 
Krajicek: "Η νέα γενιά πρέπει να περιμένει"
Krajicek: "Η νέα γενιά πρέπει να περιμένει"
tennisnews team Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 - 23:06

Μπορεί οι Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic να είναι 38, 33 και 32 ετών αντίστοιχα, όμως ακόμα διατηρούν τα σκήπτρα και σύμφωνα με τον Richard Krajicek, μόνο όταν ο χρόνος σταματήσει να τους κάνει κορυφαίους διεκδικητές, θα σταματήσουν να κυριαρχούν στα Grand Slam.

Ο Krajicek, πρωταθλητής στο Wimbledon το 1996 και τα τελευταία χρόνια διευθυντής στο ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ, μίλησε στην ολλανδική Algemeen Dagblad για τη νέα γενιά που έρχεται στην ΑΤΡ, ξεχωρίζοντας τους Στέφανο Τσιτσιπά και Daniil Medvedev.

"Ο Στέφανος τα έχει όλα. Ένα όμορφο, επιθετικό παιχνίδι, ενώ είναι και αφοσιωμένος σ' αυτό που κάνει. Πιστεύω όμως πως το vlogging και όλα αυτά που κάνει, του αποσπούν αρκετή προσοχή. Είναι αστείος και απρόβλεπτος στις συνεντεύξεις του", είπε ο Krajicek, αναφερόμενος στον Τσιτσιπά.

Όσο για τον Alexander Zverev, o Ολλανδός είπε: "Δείχνει να έχει χάσει τη μαγεία. Ο Zverev ήταν ένας παίκτης με εξαιρετικές ποσότητες αυτοπεποίθησης. Αλλά έχασε αυτό το μομέντουμ, μετά έρχονται όλο και περισσότερες αμφιβολίες. Ίσως είχε πολύ υψηλές προσδοκίες."

Το ταλέντο μπορεί να υπάρχει από τη νέα γενιά για τον Krajicek, δεν είναι όμως αρκετό για να τα βάλει με τους "Big 3", όσο εκείνοι είναι σε θέση να παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο.

"Εγώ πιστεύω πως είναι οι τρεις κορυφαίοι όλων των εποχών. Μόνο όταν οι Federer, Djokovic και Nadal δεν είναι σε θέση να διεκδικούν Grand Slam τίτλους, η νέα γενιά θα κερδίζει. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είναι υπομονετικοί. Αυτοί οι τρεις ακόμα είναι οι καλύτεροι παίκτες και το επίπεδό τους είναι καλύτερο. Μπορεί να κάνω και λάθος, θα δούμε."

Αυτή τη στιγμή στην κούρσα των κορυφαίων, ο Federer προηγείται με 20 Grand Slam τίτλους, ενώ είναι πολύ κοντά του ο Nadal, με 19. Ο Djokovic ακολουθεί με 16, ωστόσο μόνο ξεγραμμένος δεν είναι και θα ξεκινήσει ως το μεγάλο φαβορί στο φετινό Australian Open. 

"Πολλά εξαρτώνται από τον Federer. Αν δεν κερδίσει άλλο, τότε δεν θα μείνει πρώτος. Λογικά, ο Nadal θα κερδίσει τουλάχιστον ένα Grand Slam. Ο Federer επίσης μπορεί να κερδίσει, ένα, ίσως και δυο Grand Slam ακόμα. Και επίσης ακόμα περισσότερο εξαρτάται από τον Djokovic. Μπορεί να κερδίσει τον Federer, ενώ ο Nadal δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια. Αν ο Djokovic μείνει σε φόρμα, θα μπορεί να αποτρέπει τον Federer από το να κερδίζει άλλα major. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots