ATP
Ο κορωνοϊός ενδέχεται να αλλάξει τα καθήκοντα των ball kids (vids)

 
Ο κορωνοϊός ενδέχεται να αλλάξει τα καθήκοντα των ball kids (vids)
Ο κορωνοϊός ενδέχεται να αλλάξει τα καθήκοντα των ball kids (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 - 20:11

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο οι πετσέτες να μην συμπεριληφθούν στα καθήκοντα των ball kids τις επόμενες εβδομάδες στο Indian Wells, ενώ πολύ αυστηρά μέτρα έχουν παρθεί αυτή την εβδομάδα στους αγώνες Davis Cup που γίνονται στην Ιαπωνία, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα, το αν θα πρέπει ή όχι τα ball kids να πηγαίνουν στους παίκτες τις ιδρωμένες πετσέτες τους ανάμεσα στους πόντους, αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες, έστω και προσωρινά, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη η Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς υπήρξε ο πρώτος θάνατος από τον ιό. Το πρώτο Masters της χρονιάς, το οποίο φιλοξενείται στο Indian Wells της Καλιφόρνιας, δεν κινδυνεύει να ακυρωθεί, αλλά αναμένεται να παρθούν προληπτικά μέτρα.

Μέτρα που ήδη εφαρμόζονται αυτή την εβδομάδα από την ITF, στους αγώνες για το Davis Cup. Ένα απ' αυτά είναι να μην συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά των πετσετών στα καθήκοντα των ball kids, όπως συμβαίνει στο Κάλιαρι της Ιταλίας, όπου η Ιταλία φιλοξενεί τη Νότια Κορέα. Και οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τον κορωνοϊό. 

Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει και η Ιαπωνία, που φιλοξενεί στην πόλη Miki το Εκουαδόρ. Οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και εκεί τα ball kids συνεχίζουν να πηγαίνουν τις πετσέτες στους παίκτες, αλλά φορούν γάντια και τις μεταφέρουν σε ένα καλάθι.

"Οι αποφάσεις παίρνονται κατά περίπτωση, καθώς η κατάσταση σε κάθε χώρα είναι διαφορετική. Η ITF έχει δημιουργήσει μια ομάδα που εργάζεται στα θέματα του COVID-19 και εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων σε καθημερινή βάση. Η ITF έχει ζητήσει επίσης από κάθε διαιτητή να συζητάει και να αποφασίζει σχετικά με τις διαδικασίες, όπως ο χειρισμός των πετσετών, με τους ντόπιους διοργανωτές", είπε εκπρόσωπος της ITF.

Πολλοί βλέπουν τα μέτρα αυτά και σαν μια ευκαιρία να ξεπεραστεί ένα κακό έθιμο για το άθλημα, εξαιτίας του οποίου έχουμε δει και αρκετές άσχημες συμπεριφορές από τους παίκτες, που καταχράζονται το προνόμιο. Όπως για παράδειγμα είχε κάνει ο Fernando Verdasco το 2018 στη Σεντζέν, όταν απαίτησε με μια χειρονομία από ένα ball boy να κάνει πιο γρήγορα με την πετσέτα, σε ένα συμβάν που είχε αποδοκιμαστεί από όλη την τενιστική κοινότητα.

"Θα ήταν για το καλύτερο του αθλήματος, αν σταματούσε για πάντα. Δεδομένου ότι ο Greg Rusedski, πρώην Νο.1 στη Μεγάλη Βρετανία, είχε ξεκινήσει τη μόδα στα τέλη της δεκαετίας του '90 να σκουπίζεται μετά από κάθε πόντο, η συνήθεια αυτή έχει ξεφύγει", έγραψε ο αρθρογράφος των Times, Stuart Fraser.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots