ATP
Το Indian Wells ήταν μόνο η αρχή!

 
Το Indian Wells ήταν μόνο η αρχή!
Το Indian Wells ήταν μόνο η αρχή!
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - 17:47

Ήταν θέμα χρόνου η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο να επηρεάσει και το τένις και, όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς η ακύρωση του Indian Wells ήταν μόνο η αρχή!

Την Κυριακή το βράδυ, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά σε ολόκληρο τον κόσμο, το Indian Wells, ακυρώθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού, που "χτύπησε" και την περιοχή Coachella Valley, έχοντας ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες εξαπλωθεί γενικά στην Καλιφόρνια.

Και ενώ το πρώτο κρούσμα στη συγκεκριμένη περιοχή της Καλιφόρνιας επιβεβαιώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την παρθεί η απόφαση των διοργανωτών να μη γίνει φέτος Indian Wells, στο Μαϊάμι τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες. Το φεστιβάλ μουσικής "Ultra", το οποίο γίνεται σε έναν χώρο μόλις 20 λεπτά μακριά από το HardRock Stadium - το στάδιο του Miami Open - έχει ακυρωθεί. Συνεπώς, η πιθανότητα να ακυρωθεί και το Miami Open, που ξεκινάει σε 2 εβδομάδες, είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Μετά από τα πρώτα Masters της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, το γνωστό "Sunshine Double", όλο το ενδιαφέρον του τενιστικού κόσμου στρέφεται στην Ευρώπη, με την έναρξη της χωμάτινης σεζόν. Τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου αισιόδοξα ούτε εκεί.

To Monte-Carlo, όπου θα γίνει το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, βρίσκεται στην 5η χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως, τη Γαλλία, ενώ είναι πάρα πολύ κοντά και στη βόρεια Ιταλία, όπου μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι χειρότερα από κάθε άλλη περιοχή της Ευρώπης. Σε όλη την Ιταλία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει ήδη τα 7.000, ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 366 άνθρωποι! Η Ιταλία είναι η 2η χώρα σε θανάτους σε όλο τον κόσμο, μετά την Κίνα, όπου ξεκίνησε ο ιός. Επίσης αυτές τις ημέρες είναι σε καραντίνα το 1/4 του ιταλικού πληθυσμού, συνεπώς αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα προς το καλύτερο τις επόμενες ημέρες, πολύ δύσκολα θα έχουμε Internazionali BNL d' Italia για φέτος. 

Δυο από τους υπόλοιπους σημαντικούς σταθμούς της χωμάτινης περιόδου είναι στην Ισπανία, το Masters της Μαδρίτης και το 500άρι της Βαρκελώνης, όπου επίσης τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, με τη χώρα να έχει περισσότερα από 1.000 κρούσματα και 28 θανάτους.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τους επόμενους δυο μήνες, για να μάθουμε αν θα υπάρξει κάποια ακόμα πιο ιστορική απόφαση από την πρώτη ακύρωση του Indian Wells μετά από 40 χρόνια, που να σχετίζεται με το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, το Roland Garros του Παρισιού. 

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots