ATP
Τα τουρνουά που ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής

 
Τα τουρνουά που ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής
Τα τουρνουά που ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής
tennisnews team Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 - 3:22

Όλη η δράση στο τένις "παγώνει" για τις επόμενες 6 εβδομάδες, με τα σημαντικότερα τουρνουά του πλανήτη να μην μπορούν να "σωθούν" από την πανδημία του κορωνοϊού. Δείτε αναλυτικά ποια τουρνουά δεν θα γίνουν το 2020, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. 

Την Κυριακή το βράδυ, το Indian Wells έκανε την αρχή, ανακοινώνοντας την ακύρωση του πολύ μεγάλου τουρνουά της Καλιφόρνιας. Την Πέμπτη μια ανακοίνωση που ήρθε από το δημαρχείο του Μαϊάμι ενημέρωσε πως ούτε το Miami Open δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της ΑΤΡ, που αναστέλει το tour για τις επόμενες 6 εβδομάδες.

Ανάμεσα στα 7 τουρνουά της ΑΤΡ που ακυρώθηκαν, είναι τα πρώτα τρια Masters της χρονιάς, σε Indian Wells, Mαϊάμι και Monte-Carlo, καθώς και το 500άρι της Βαρκελώνης. Το πιο αισιόδοξο σενάριο θα είναι να μην δοθεί παράταση στην αναστολή και να γίνουν κανονικά τα τουρνουά της εβδομάδας της 27ης Απριλίου, σε Εστορίλ και Μόναχο.

Το Indian Wells και το Μαϊάμι είναι δυο τουρνουά που αφορούν και την WTA, που το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε και την ακύρωση του Charleston Open, ενώ τα ξημερώματα της Παρασκευής, ακυρώθηκε επίσημα και το Copa Colsanitas στη Μπογκοτά. Έχουν ακυρωθεί από την Τετάρτη η τελικοί του Fed Cup, που θα γινόντουσαν στη Βουδαπέστη από τις 13 έως τις 19 Απριλίου, ενώ εξαιτίας της κρισιμότητας στη χώρα, οι διοργανωτές του Prague Open ακύρωσαν και το τουρνουά της Πράγας, παρόλο που είναι ακόμα 1,5 μήνα μακριά (27 Απριλίου). Δεν έχουν ακυρωθεί ακόμα τα τουρνουά σε Στουτγκάρδη και Κωνσταντινούπολη, που είναι προγραμματισμένα για την εβδομάδα της 20ής Απριλίου, την τελευταία εβδομάδα δηλαδή της περιόδου αναστολής που κήρυξε η ΑΤΡ.

Τα τουρνουά της ΑΤΡ και της WTA που έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του COVID-19:

Εβδομάδα Τουρνουά Πόλη Κατηγορία
9 Μαρτίου  BNP Paribas Open  Indian Wells  ATP Masters 1000
WTA Premier Mandatory 
16 Μαρτίου 
23 Μαρτίου Miami Open Μαϊάμι ATP Masters 1000
WTA Premier Mandatory
30 Μαρτίου
6 Απριλίου U.S. Men's Clay Court Championships Χιούστον ATP 250 
Grand Prix Hassan II Μαρακές ATP 250 
Charleston Open Τσάρλεστον WTA Premier 
Copa Colsanitas Μπογκοτά WTA International
13 Απριλίου  Monte-Carlo Masters Μονακό ATP Masters 1000
Fed Cup Finals Βουδαπέστη ITF Fed Cup
20 Απριλίου Barcelona Open Βαρκελώνη ATP 500
Hungarian Open Βουδαπέστη ATP 250
27 Απριλίου Prague Open Πράγα WTA International 

Παρόλο που είχαν ξεκινήσει οι αγώνες, η ΑΤΡ ακύρωσε και τα δυο Challenger αυτής της εβδομάδας, στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν και στο Potchefstroom της Νότιας Αφρικής, καθώς και τα 20 Challenger που θα γινόντουσαν τις επόμενες 6 εβδομάδες, έως τις 26 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για το WTA 125K Series, όπου τρια τουρνουά ακυρώθηκαν, σε Γουαδαλαχάρα (16 Μαρτίου), Xi'an (13 Απριλίου) και Anning (27 Απριλίου).

Τέλος, η αναστολή των 6 εβδομάδων ισχύει και για τα τουρνουά της ITF, σε όλες τις κατηγορίες της, άνδρες, γυναίκες, junior, wheelchair και seniors, καθώς και για τα τουρνουά της Tennis Europe. Πρόκειται δηλαδή για αρκετές εκατοντάδες διεθνή τουρνουά.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots