ATP
Ταμείο Ενίσχυσης 6 εκατομμυρίων δολαρίων

 
Ταμείο Ενίσχυσης 6 εκατομμυρίων δολαρίων
Ταμείο Ενίσχυσης 6 εκατομμυρίων δολαρίων
tennisnews team Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 - 9:08

Τα κυβερνητικά όργανα του παγκοσμίου τένις ένωσαν τις δυνάμεις τους, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια για 800 επαγγελματίες παίκτες και παίκτριες.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η πρωτοβουλία αυτή συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία της ATP, της WTA, της ITF και των τεσσάρων Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open. Η δημιουργία του ειδικού αυτού ταμείο, έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν έχουν καθόλου έσοδα όσο δεν γίνονται τουρνουά.

Η διανομή των χρημάτων δεν θα γίνει μόνο ανάλογα με τη θέση των παικτών στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς θα παίξουν ρόλο και τα προηγούμενα έσοδα που έχει ο καθένας, προκειμένου να είναι όσο πιο δίκαιη γίνεται. Υπολογίζεται πως θα μοιραστούν συνολικά χρήματα σε 800 παίκτες και παίκτριες της ATP και της WTA.

Το ταμείο δεν θα κλείσει με τις αρχικές συνεισφορές των 7 αυτών οργάνων, καθώς θα γίνουν και άλλες ενέργειες στο μέλλον, όπως δημοπρασίες, δωρεές από άλλους παίκτες, παιχνίδια virtual όπως αυτό που έγινε πρόσφατα από το Madrid Open και πολλά άλλα.

Η δημιουργία του προγράμματος ανακούφισης, δείχνει ένα καλό παράδειγμα για την ενότητα που είναι σε θέση να δείχνουν τα όργανα του αθλήματος σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης.

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να παρακολουθούμε μαζί την υποστήριξη που απαιτείται στο τένις, με σκοπό να διασφαλίσουμε τη μακροχρόνια υγεία του αθλήματος εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου πρόκλησης για τις ζωές μας, ενώ οι σκέψεις μας παραμένουν σε εκείνους που επηρεάζονται περισσότερο αυτή την εποχή", ανέφερε η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ATP, WTA, ITF και τα Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots