ATP
Ηττήθηκε από παίκτη χωρίς rank o Schwartzman! (vid)

 
Ηττήθηκε από παίκτη χωρίς rank o Schwartzman! (vid)
tn team Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:08

To Davis Cup είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και σήμερα στο Μπουένος Άιρες, όπου ο 18χρονος Daniil Ostapenkov, χωρίς νίκη και rank στην ΑΤΡ, κατόρθωσε να κερδίσει με 2-0 σετ τον Diego Schwartzman, Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πρώτο rubber της σειράς της Αργεντινής με τη Λευκορωσία για το World Group I, ο Ostapenkov "άλωσε" το Μπουένος Άιρες κερδίζοντας τον Schwartzman στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα, με το εμφατικό 6-4, 6-3.

Μετά από τις πολλές εμφανίσεις νέων παικτών που είχαμε τους τελευταίους μήνες, με τους Carlos Alcaraz, Lorenzo Musetti και Holger Rune να ξεχωρίζουν, ένας ακόμα πολύ νέος παίκτης, ο μόλις 18 ετών Daniil Ostapenkov, συστήθηκε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στον κόσμο του τένις.

Ο νεαρός Λευκορώσος ήταν αισθητά καλύτερος από τον Schwartzman, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς και υπέστη συνολικά 6 φορές break, 4 στο 1ο σετ και άλλες 2 στο 2ο.

Ο Ostapenkov, ο οποίος είχε προηγηθεί με 5-3 στο 1ο σετ, είδε τον Αργεντινό να μειώνει με 5-4 και τελικά έκανε νέο break για να πάρει το σετ με 6-4, απέκτησε ένα προβάδισμα με 4-0 στη συνέχεια στο 2ο σετ, "αγκαλιάζοντας" τη μεγάλη νίκη.

Ο Schwartzman μείωσε σε 4-2, αλλά ο 18χρονος έμεινε ψύχραιμος και διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος. Στο 9ο game που σέρβιρε για τη νίκη, αντιμετώπισε και ένα break point, αλλά το ξεπέρασε για να "σφραγίσει" τη νίκη και το 6-3 στο πρώτο του match point.

Αυτή ήταν μόλις η 2η tour-level αναμέτρηση στην καριέρα του Ostapenkov, που δεν έχει λάβει μέρος ποτέ σε τουρνουά της ΑΤΡ ή σε Grand Slam. Η μόνη άλλη αναμέτρησή του ήταν και πάλι για το Davis Cup, τον Μάρτιο του 2020, χάνοντας από τον Γερμανό Dominik Koepfer με 0-6, 2-6. Στη δεύτερη tour-level αναμέτρησή του πέτυχε και την 1η του Top 15 νίκη, κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να πουν ότι έχουν κάνει πολλοί, στην ιστορία του αθλήματος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots