ATP
Schwartzman: "Μια από τις χειρότερες μέρες της καριέρας μου - έλαβα απειλές"

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman © Sergio Llamera / ITF
tn team Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:59

Ο Diego Schwartzman ηττήθηκε το Σάββατο από τον 18χρονο Daniil Ostapenkov, που δεν έχει rank στην ΑΤΡ και στα juniors είναι εκτός του Top 50. Δεν ήταν μια καλή μέρα για τον Αργεντινό, που αποκάλυψε πως δέχτηκε ακόμα και απειλές για τη ζωή του, από μια τοξική μειοψηφία φιλάθλων.

Το Davis Cup είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων ακόμα και γι' αυτόν τον θεσμό, αποτέλεσε η νίκη του Ostapenkov επί του Schwartzman με 6-4, 6-3 το περασμένο Σάββατο, για το tie της Λευκορωσίας με την Αργεντινή.

Ήταν μάλιστα μια ήττα που ήρθε στο χώμα και στην έδρα του Schwartzman, στο Μπουένος Άιρες, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει την πρόκριση της Αργεντινής, που πέρασε τη Λευκορωσία με 4-1 για το World Group I και θα είναι το 2022 στα προκριματικά για την τελική φάση του Davis Cup.

Ο ίδιος ο Schwartzman μάλιστα συνέβαλε σε αυτό, αφού την Κυριακή κέρδισε τον Alexander Zgirovsky με 6-1, 6-2 και χάρησε τον 3ο πόντο στην ομάδα του, εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Παρόλα αυτά, η ήττα του Σαββάτου συνέχισε να είναι στο μυαλό του Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης, όχι μόνο επειδή ήταν από τις χειρότερες της καριέρας του, αλλά και επειδή συνδυάστηκε με σκληρή κακοπροαίτερη κριτική, ακόμα και απειλές, από συμπατριώτες του.  

"Ήταν μια από τις χειρότερες μέρες της καριέρας μου. Έχασα από έναν άπειρο παίκτη, χωρίς βαθμούς την κατάταξη. Αυτό από μόνο του με επηρέασε αρκετά. Παρόλο που το 80%-90% του κόσμου με ενθάρρυνε και με υποστήριξε, υπήρξε μια μειοψηφία που μου άσκησε κακοπροαίρετη κριτική. Έλαβα απειλές, προσβολές και απαιτήσεις να μην επιστρέψω ποτέ στην Αργεντινή", είπε ο Schwartzman στη La Nacion.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots