ATP
Στα προημιτελικά του Ρότερνταμ ο 20χρονος Lehecka (vids)

 
Jiri Lehecka
Jiri Lehecka © ABN AMRO WTT/Henk Koster
tn team Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 - 14:15

O 20χρονος Jiri Lehecka συνεχίζει την φανταστική του πορεία στο Ρότερνταμ, καθώς απέκλεισε και τον Botic Van De Zandschulp και προκρίθηκε στον πρώτο του ΑΤΡ προημιτελικό.

Ο Lehecka, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά του ABN AMRO World Tennis Tournament και πέτυχε προχθές την πρώτη του tour-level νίκη απέναντι στον Denis Shapovalov, επικράτησε σήμερα του Van De Zandschulp με 1-6, 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Ρότερνταμ.

O νεαρός Τσέχος τενίστας έχασε 3 φορές το σερβίς του στο 1ο σετ και βρέθηκε πίσω με σετ σε λιγότερο από μισή ώρα. Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 4ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Κάπως άλλαξαν τα πράγματα μετά απ' αυτό, με τον Lehecka να κάνει για 1η φορά break στο ματς για να αποκτήσει το προβάδισμα με 4-3 στο 2ο σετ. Ολοκλήρωσε στο 3ο του set point το σετ στο 10ο game και το κατέκτησε με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Lehecka προηγήθηκε με 2-0 και έμεινε μπροστά μέχρι το 4-2. Ισοφαρίστηκε στο 4-4, με τον Ολλανδό να παίρνει πίσω το break, όμως ανέκτησε πολύ γρήγορα το προβάδισμά του, κάνοντας ένα νέο break για το 5-4. Σέρβιρε επιτυχημένα για τη μεγάλη ανατροπή και τη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας του ο 20χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.137 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με την πρώτη του πρόκριση σε έναν προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, ο Lehecka είναι κοντά και στο Top 100, αφού αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο.112 του κόσμου, 25 θέσεις ψηλότερα σε σχέση με αυτή την εβδομάδα. Με μια νίκη ακόμα θα εξασφαλίσει και την είσοδό του στο Top 100.

Θα την αναζητήσει απέναντι στον 19χρονο Lorenzo Musetti, που χθες έβγαλε εκτός το Νο.4 του ταμπλό, Hubert Hurkacz, με 6-3, 5-7, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots