ATP
Κέρδισε 26 θέσεις και επέστρεψε στο Top 40 ο Κύργιος

 
Κέρδισε 26 θέσεις και επέστρεψε στο Top 40 ο Κύργιος
© Ryan Nixon / Citi Open
tn team Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 - 18:25

Ο Νικ Κύργιος επανήλθε στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά και τον θρίαμβό του στην Ουάσινγκτον. Παρέμεινε στο Νο.5 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επέστρεψε στο Top 10 ο Hubert Hurkacz.

Ο Κύργιος έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική του σεζόν με έναν διπλό θρίαμβο στην Ουάσινγκτον και στο 500άρι των ΗΠΑ, κατακτώντας τους τίτλους στα μονά και στα διπλά (μαζί με τον Jack Sock) του Citi Open.

Σήμερα ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός σημείωσε άνοδο 26 θέσεων και επέστρεψε στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.37. Παράλληλα κέρδισε και 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, όπου βρίσκεται στο Νο.22, αφού θυμίζουμε αυτός ήταν ο 3ος τίτλος του για φέτος, μετά το Australian Open και το Atlanta Open, που κέρδισε μια εβδομάδα πριν.

Στη μοναδική αλλαγή που σημειώθηκε στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, ο Hubert Hurkacz κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.10, ενώ μια θέση κέρδισε και ο Cameron Norrie στο Νο.11, με αποτέλεσμα να μείνει στο Νο.12 ο Jannik Sinner.

Στην κορυφή παρέμεινε ο Daniil Medvedev, που με την κατάκτηση του τουρνουά στο Los Cabos εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 και για την επόμενη εβδομάδα. Στο Νο.2 βρίσκεται ο Alexander Zverev, στο Νο.3 ο Rafael Nadal και στο Νο.4 ο Carlos Alcaraz.

Για ακόμα μια εβδομάδα είναι στο Top 5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Novak Djokovic να τον ακολουθεί στο Νο.6 και τον Casper Ruud να βρίσκεται κοντά στον Σέρβο, στο Νο.7. Στο Νο.8 παρέμεινε ο Andrey Rublev, όπως σταθερός ήταν και ο Felix Auger-Aliassime στο Νο.9.

Ο Frances Tiafoe, που έκανε μια καλή εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, κέρδισε 3 θέσεις και σημείωσε νέο career high στο Νο.24 του κόσμου, ενώ νέο ατομικό ρεκόρ έκανε και ο 19χρονος Holger Rune, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.26.

Στην πιο μεγάλη άνοδο στο Top 100, ο φιναλίστ της Ουάσινγκτον, Yoshihito Nishioka, άφησε 42 θέσεις πίσω του και από το Νο.96 βρέθηκε στο Νο.54. Ο Mikael Ymer κέρδισε με τη σειρά του 38 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.77, ενώ ο Αμερικανός J.J. Wolf κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.84.

H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, 4 θέσεις κέρδισε ο Μιχάλης Περβολαράκης, που ανέβηκε στο Νο.375 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι σταθερά στο Νο.2 της χώρας μας. Ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε επίσης 4 θέσεις και είναι στο Νο.918, ενώ ο 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στα τουρνουά της ITF, κέρδισε άλλες 26 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.953.

Στο Top 1000 επέστρεψε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που κέρδισε 4 θέσεις και είναι στο Νο.999. Στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και κοντά στο Top 1000 βρίσκονται και οι Αριστοτέλης Θάνος και Αλέξανρος Σκορίλας, ενώ πίσω τους βρίσκονται οι Δημήτρης Αζωίδης, Γιάννης Παπουνίδης, Γιάννης Σταμούλος και Γιάννης Ξυλάς.

Στα διπλά η χώρα μας έχει 4 εκπροσώπους στο Top 200, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ανεβαίνει 2 θέσεις και να είναι στο Νο.84 του κόσμου. Ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, κέρδισε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.163, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης ανέβηκε μια θέση στο Νο.178 και ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.181.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια καταταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots