ATP
Κέρδισε 123 θέσεις ο Coric - στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Borna Coric
Borna Coric © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 11:24

Μετά την μεγάλη επιτυχία του στο Σινσινάτι, ο Borna Coric κέρδισε 123 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και "αναρριχήθηκε" στο Νο.29 του κόσμου. Στο Top 5 επέστρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Coric ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εβδομάδας στο Σινσινάτι, όπου κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του. Σήμερα ο 25χρονος Κροάτης κέρδισε 123 θέσεις και από το Νο.152 σκαρφάλωσε στο Νο.29 του κόσμου. Θυμίζουμε πως το career high του είναι το Νο.12, όπου είχε φτάσει το Νοέμβριο του 2018.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό στο Σινσινάτι έχοντας μια επίσης πολύ καλή εβδομάδα, κέρδισε 2 θέσεις και επέστρεψε άμεσα στο Top 5 και στο Νο.5, μετά την προσωρινή πτώση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Νο.7

Στο Νο.1 παρέμεινε ο Daniil Medvedev, που αύξησε τη διαφορά του από τον Alexander Zverev και το Νο.2 κατά 1.000 βαθμούς, αφού ο Γερμανός είχε κατακτήσει πέρσι το τουρνουά του Σινσινάτι και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί φέτος στο τουρνουά, λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο.

Στο Νο.3 παρέμεινε ο Rafael Nadal, που έχασε την ευκαιρία να περάσει τον Zverev, αλλά παραμένει πολύ κοντά του, έχοντας μόλις 130 βαθμούς λιγότερους. Ο Carlos Alcaraz παρέμεινε στο Νο.4 και στο Νο.5 είναι ξανά ο Τσιτσιπάς.

Ο Novak Djokovic έμεινε σταθερός στο Νο.6, ενώ 2 θέσεις έχασε ο Casper Ruud, στο Νο.7. Ο Felix Auger-Aliassime κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.8, ενώ στην 9η θέση είναι ο Cameron Norrie, που έκανε πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Σινσινάτι και βελτίωσε το career high του. Το Top 10 συμπληρώνει ο Hubert Hurkacz.

Ο Νικ Κύργιος κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.26 του κόσμου, ο Coric ανέβηκε στο Νο.29, ενώ στο Top 30 επέστρεψε και ο Lorenzo Musetti, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30.

Ο Pedro Cachin κέρδισε το Challenger στο Santo Domingo και ανέβηκε στο Νο.66, ψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του και 22 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Constant Lestienne κέρδισε 19 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.75, βελτιώνοντας κι αυτός το career high του, μετά την κατάκτηση του Challenger στο Βανκούβερ.

Τέλος, ακόμα 5 θέσεις κέρδισε ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.70 του κόσμου, μόλις μια θέση χαμηλότερα από το career high του που είχε σημειώσει το καλοκαίρι του 2015.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.377, ενώ στο Top 1000 βρίσκονται και οι Μάρκος Καλοβελώνης και Στέφανος Σακελλαρίδης, στο Νο.928 και στο Νο.963 αντίστοιχα, έχοντας αμφότεροι μικρές πτώσεις.

Στα διπλά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 16 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στο Σινσινάτι με συμπαίκτη τον Holger Rune κι έτσι σκαρφάλωσε στο Νο.65 του κόσμου. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 2 θέσεις με τη σειρά του και βρίσκεται στο Νο.168, ενώ στο Top 200 βρίσκονται και οι Καλοβελώνης και Περβολαράκης, στο Νο.182 και στο Νο.184 αντίστοιχα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots