ATP
Στο Νο.6 παρέμεινε ο Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.6 παρέμεινε ο Τσιτσιπάς
© Match'z Sports Tunisie
tn team Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:43

Χωρίς μεγάλες αλλαγές ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της ATP, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρείται στο Νο.6 του κόσμου.

Με το ενδιαφέρον για την τελευταία εβδομάδα να στρέφεται στο Davis Cup, δεν υπήρξαν ουσιαστικά βαθμολογικές διαφορές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που ανανεώθηκε σήμερα.

Ο Carlos Alcaraz διανύει τη 2η εβδομάδα του στο Νο.1 του κόσμου, ενώ πίσω του είναι ο Casper Ruud, στο Νο.3. Στην 3η θέση είναι ο Rafael Nadal, τον οποίο ακολουθούν ο Daniil Medvedev στο Νο.4 και ο Alexander Zverev στο Νο.5.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.6 και ο Novak Djokovic στο Νο.7, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Cameron Norrie στο Νο.8, ο Andrey Rublev στο Νο.9 και ο Hubert Hurkacz στο Νο.10.

Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις πρώτες 50 θέσεις της κατάταξης, ενώ στη μεγαλύτερη αλλαγή εντός του Top 100, o Corentin Moutet κέρδισε 20 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.64, που είναι και το νέο του career high. Ο 23χρονος Γάλλος, μετά την πολύ καλή του πορεία μέχρι τους "16" καλύτερους του US Open, κατέκτησε το χωμάτινο Challenger του Szczecin στην Πολωνία.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.388 αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε 57 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1171. Ο Μάρκος Καλοβελώνης υποχώρησε 4 θέσεις στο Νο.932, ο Στέφανος Σακελλαρίδης ακολουθεί στο Νο.979, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς είναι στο Νο.1111.

Θυμίζουμε πως στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, η χώρα μας εκπροσωπείται από 4 Έλληνες τενίστες στο Top 200. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Νο.64, ο Καλοβελώνης στο Νο.179, ο Περβολαράκης στο Νο.183 και ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Νο.190.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots