ATP
Επέστρεψε στο Top 10 o Sinner, στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς

 
Επέστρεψε στο Top 10 o Sinner, στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς
© Croatia Open Umag
tn team Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:50

Ο Jannik Sinner κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Top 10, στη μοναδική αλλαγή που είχαμε στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης γι' αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.6 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ γι' αυτή την εβδομάδα, με τον Carlos Alcaraz να διατηρείται για 3η διαδοχική εβδομάδα στο Νο.1 και τον Casper Ruud να τον ακολουθεί στο Νο.2. Στο Νο.3 βρίσκεται ο Rafael Nadal και στο Νο.4 ο Daniil Medvedev, ενώ το Top 5 συμπληρώνει ο Alexander Zverev.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.6, ενώ στο Νο.7 είναι ο Novak Djokovic και στο Νο.8 ο Cameron Norrie. Στο Νο.9 βρίσκεται ο Andrey Rublev, ενώ στο Νο.10 πέρασε ο Jannik Sinner, που κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και άφησε τον Hubert Hurkacz στο Νο.11.

Μια θέση κέρδισε και ο Tommy Paul, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.28 του κόσμου και βελτίωσε το career high του. Ο Alexander Bublik, φιναλίστ στη Μετς, κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.41, ενώ ο Sebastian Korda κέρδισε 5 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.44.

Στο Νο.45 βρίσκεται ο Lorenzo Sonego, που κέρδισε 20 θέσεις μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μετς, ενώ 21 θέσεις ψηλότερα βρέθηκε ο πρωταθλητής του Σαν Ντιέγκο, Brandon Nakashima, που για 1η φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο Νο.48 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης έχασε 7 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.395. Ο Μάρκος Καλοβελώνης βρίσκεται στο Νο.933 και ο Στέφανος Σακελλαρίδης στο Νο.984, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και ανέβηκε στο Νο.189. Στα διπλά είναι στο Top 200 και οι Καλοβελώνης και Περβολαράκης, στο Νο.179 και Νο.184 αντίστοιχα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots