ATP
Επέστρεψε στο Νο.2 ο Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © USTA
tn team Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 - 10:18

Ο Rafael Nadal επέστρεψε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 17 μήνες αυτή την εβδομάδα, με την πτώση του Casper Ruud στο Νο.3. Παραμένει στο Νο.1 ο Carlos Alcaraz, στην 6η θέση διατηρήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Παρόλο που δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Rafael Nadal εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Casper Ruud και την πτώση του στο Νο.3, για να επιστρέψει στο Νο.2 του κόσμου, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2021.

Οι δυο πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης είναι Ισπανοί, αφού στο Νο.1 παραμένει ο Carlos Alcaraz, για 4η διαδοχική εβδομάδα. Στο Νο.4 παρέμεινε ο Daniil Medvedev, τον οποίο ακολουθεί στο Νο.5 ο Alexander Zverev.

Σταθερός έμεινε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που για ακόμα μια εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.6. Ο Novak Djokovic βρίσκεται στο Νο.7, ο Cameron Norrie στο Νο.8, ο Andrey Rublev στο Νο.9 και ο Hubert Hurkacz συμπληρώνει την πρώτη 10άδα, στο Νο.10. Μια θέση κέρδισε και ο Taylor Fritz, που ανέβηκε στο Νο.11, μετά την πτώση του Jannik Sinner στο Νο.12.

Ο Marin Cilic, μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Τελ Αβίβ, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14. Δυο θέσεις κέρδισε και ο Denis Shapovalov, που βρίσκεται στο Νο.22.

Ο Holger Rune κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.26, ισοφαρίζοντας το career high του, ενώ 3 θέσεις κέρδισε ο Lorenzo Musetti, που βελτίωσε το career high του στο Νο.27. Νέο ρεκόρ και για τον Yoshihito Nishioka, που μετά τον τίτλο του στη Σεούλ κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.41.

Τέλος, τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 πραγματοποίησε ο πρωταθλητής της Σόφιας, Marc-Andrea Huesler, που κέρδισε 31 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.64 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

13 θέσεις κέρδισε στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.176. Στο Νο.184 είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης, ενώ στο Νο.192 είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης. Νο.1 στη χώρα μας και στα διπλά είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκεται στο Νο.66.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots