ATP
Επέστρεψε στο Top 5 ο Τσιτσιπάς, στο Top 10 o Fritz

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Astana Open
tennisnews team Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 - 7:04

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό της Αστάνα και επέστρεψε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Νέο μέλος στο Top 10 o Taylor Fritz, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό στο Astana Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον Alexander Zverev, που απουσιάζει τους τελευταίους μήνες από το tour λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, για να βρεθεί ξανά στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Carlos Alcaraz διατηρήθηκε για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.1, ενώ στο Νο.2 βρίσκεται ο συμπατριώτης του και κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, Rafael Nadal. Στο Νο.3 είναι ο Casper Ruud και στο Νο.4 τον ακολουθεί ο Daniil Medvedev.

Πίσω από τον Τσιτσιπά και τον Zverev, που βρίσκονται στο Νο.5 και στο Νο.6 αντίστοιχα, παρέμεινε ο Novak Djokovic, ο οποίος πάντως μείωσε τη διαφορά του από τον Γερμανό στους 720 βαθμούς, μετά και την κατάκτηση του Astana Open.

Στο Νο.8 ανέβηκε ο πρωταθλητής του Τόκιο, Taylor Fritz, ο οποίος κέρδισε 3 θέσεις και μπήκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 10 της ΑΤΡ. Στο Νο.9 παρέμεινε ο Andrey Rublev, ενώ έχασε 2 θέσεις ο Cameron Norrie, που έπεσε στο Νο.10.

Νέο career high πραγματοποίησε και ο φιναλίστ του Τόκιο και Νο.2 των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Frances Tiafoe, ο οποίος κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης.

Χαμηλότερα είχαμε μόνο ένα career high στο Top 50, του επίσης Αμερικανού Brandon Nakashima, που κέρδισε μια θέση και για 1η φορά βρέθηκε στο No.46 του κόσμου. Από 8 θέσεις κέρδισαν οι David Goffin και Pedro Martinez, στο Νο.58 και στο Νο.60 αντίστοιχα, ενώ 34 θέσεις κέρδισε ο Soon-woo Kwon, που επέστρεψε στους πρώτους 100 και ανέβηκε στο Νο.86, στη μεγαλύτερη άνοδο που υπήρξε στο Top 100 γι' αυτή την εβδομάδα.

H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots