ATP
Πλησιάζει τον Medvedev o Τσιτσιπάς

 
Πλησιάζει τον Medvedev o Τσιτσιπάς
© Jimmy Hansen Production
tn team Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 10:57

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μείωσε τη διαφορά του από τον Daniil Medvedev και το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Μια θέση κέρδισε ο Felix Auger-Aliassime, νέα ρεκόρ για τους Lorenzo Musetti και Holger Rune.

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στην Στοκχόλμη, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από τον Holger Rune, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε κερδισμένος κατά 105 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά του από τον Daniil Medvedev στους 120 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, παραμένοντας στο Νο.5 του κόσμου.

Πάντα στην κορυφή είναι ο Carlos Alcaraz, ενώ στο Νο.2 βρίσκεται ο Rafael Nadal, με τους Ισπανούς να διατηρούν το "1-2" για μια ακόμα εβδομάδα. Σταθερός στο Νο.3 ο Casper Ruud, που τον ακολουθούν από κοντά Medvedev και Τσιτσιπάς.

Στο Νο.6 βρίσκεται ο Alexander Zverev, ενώ στο Νο.7 διατηρήθηκε ο Novak Djokovic και στο Νο.8 ο Andrey Rublev. Στο Νο.9 ανέβηκε ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε μια θέση μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Αμβέρσα, ενώ το Top 10 συμπληρώνει ο Taylor Fritz.

Ο πρωταθλητής της Νάπολης, Lorenzo Musetti, κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του στο Νο.23 του κόσμου, ενώ νέο career high και για τον πρωταθλητή της Στοκχόλμης, Holger Rune, που στα 19 του χρόνια ανέβηκε στο Νο.25.

Νέα ρεκόρ πραγματοποίησαν ακόμα οι Miomir Kecmanovic και Yoshihito Nishioka, ο πρώτος στο Νο.28 και ο δεύτερος στο Νο.37. Ο Jack Draper ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.45, ενώ ο Pedro Cachin που πραγματοποιεί μια μεγάλη σεζόν, βελτίωσε επίσης το ρεκόρ στο Νο.55.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots