ATP
Ξανά στο Top 3 ο Medvedev, στο Top 20 ο Rune

 
Ξανά στο Top 3 ο Medvedev, στο Top 20 ο Rune
© Erste Bank Open
tn team Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 - 9:45

O Daniil Medvedev επέστρεψε στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης μετά και την κατάκτηση του τίτλου στη Βιέννη. Παρέμεινε στο Top 5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, την πρώτη του είσοδο στο Top 20 πραγματοποίησε ο Holger Rune.

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στη Βιέννη, ο Daniil Medvedev κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, επιστέφοντας στο Top 3 μετά από 2,5 περίπου μήνες. Την τελευταία φορά που ήταν στο Top 3 o 26χρονος Ρώσος, τον περασμένο Αύγουστο, ήταν στο Νο.1 του κόσμου.

Στο Νο.1 για την ώρα παραμένει ο Carlos Alcaraz, που διατήρησε χωρίς πρόβλημα όλες αυτές τις εβδομάδες μια διαφορά σχεδόν χιλίων βαθμών από τους υπόλοιπους και αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι μπορεί με δυο νίκες να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρώτο Year-end No.1 της καριέρας του.

Στο Νο.2 παραμένει ο Rafael Nadal, με την Ισπανία να έχει το "1-2" για μια ακόμα εβδομάδα, ενώ στο Νο.3 είναι ο Medvedev και στο Νο.4 υποχώρησε ο Casper Ruud.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στο Top 5. Στο Νο.6 είναι ο Alexander Zverev και στο Νο.7 ο Novak Djokovic, που επίσης έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους.

Στο Νο.8 βρίσκεται ο πολύ φορμαρισμένος Felix Auger-Aliassime, που κατέκτησε τον τίτλο στη Βασιλεία, τον 3ο διαδοχικό του τίτλο στο tour, για να κερδίσει μια θέση και να ισοφαρίσει το career high του. Μια θέση έχασε ο Andrey Rublev στο Νο.9 και μια θέση κέρδισε ο Hubert Hurkacz, που συμπληρώνει την πρώτη 10άδα στο Νο.10.

Μετά και την πολύ καλή εβδομάδα του στη Βιέννη, όπου ήταν φιναλίστ, ο Denis Shapovalov κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.16 του κόσμου.

Ο Holger Rune άφησε πίσω του 7 θέσεις και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.18. Κατά ισάριθμες θέσεις βελτίωσε και το career high του ο 19χρονος Δανός, που έχει κερδίσει τα 13 από τα 15 τελευταία παιχνίδια του στο tour.

Στο Top 30 επέστρεψε ο Grigor Dimitrov, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.28. Ο Arthur Rinderknech κέρδισε 9 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.42 για 1η φορά στην καριέρα του.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots