ATP
Σταθερός στο Νο.3 και κοντά στην κορυφή ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 - 13:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και το Νο.1 τις επόμενες εβδομάδες. Χωρίς μεγάλες αλλαγές η παγκόσμια κατάταξη αυτή την εβδομάδα - κέρδισε 25 θέσεις ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που βελτίωσε ξανά το career high του.

Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξη με 6.195 βαθμούς, σε πολύ κοντινή απόσταση τόσο από το Νο.2 και τον Carlos Alcaraz (6.730 βαθμοί), όσο και από το No.1 και τον Novak Djokovic (7.070 βαθμοί).

Τις επόμενες εβδομάδες ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα έχει σίγουρα μια νέα ευκαιρία για να διεκδικήσει την άνοδό του στην κορυφή, κυρίως στα αμερικάνικα Masters του Μαρτίου, όπου πιθανότατα ο Djokovic δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, την ώρα που ο Alcaraz θα έχει 1.360 βαθμούς για να υπερασπιστεί και ο Στεφ μόλις 135.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο Casper Ruud, που είναι στο Νο.4 με 5.765 βαθμούς, ενώ πιο πίσω τους είναι ο Andrey Rublev στο Νο.5, με 4.200 βαθμούς. Στο Νο.6 παρέμεινε ο Rafael Nadal, στο Νο.7 ο Felix Auger-Aliassime, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Taylor Fritz (No.8), Holger Rune (No.9) και Hubert Hurkacz (No.10).

Στις μόνες ανακατατάξεις που έγιναν στο Top 20 γι' αυτή την εβδομάδα, ο Alexander Zverev έχασε 2 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.16, με τους Frances Tiafoe και Pablo Carreno Busta να κερδίζουν από μια θέση, στο Νο.14 και στο Νο.15 αντίστοιχα.

Δυο από τους Αμερικανούς που ξεχώρισαν στην Αυστραλία, οι Ben Shelton και JJ Wolf, σημείωσαν νέα career high σημερα. Ο Shelton κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.41, ενώ ο Wolf κέρδισε 5 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.43.

Δυο ακόμα παίκτες έκαναν νέα career high στο Top 50. O Constant Lestienne κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.48, ενώ 4 θέσεις άφησε πίσω του και ο Marc-Andrea Huesler, που έφτασε για 1η φορά στο Νο.49. Στη μεγαλύτερη άνοδο που σημειώθηκε στο Top 100, ο Roman Safiullin κέρδισε 18 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.82, βελτιώνοντας κι αυτός το προσωπικό του ρεκόρ.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης βελτίωσε ξανά το career high του αυτή την εβδομάδα, χάρη στην πορεία του μέχρι τον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir την περασμένη εβδομάδα. Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε 25 θέσεις ακόμα και βρίσκεται πλέον στο Νο.612 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Είναι ο Νο.3 Έλληνας τενίστας, πολύ κοντά πλέον στο Νο.2 και στον Μιχάλη Περβολαράκη, που δυστυχώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο δεξί χέρι που τον ταλαιπωρεί από τον Δεκέμβριο. Ο Μιχάλης έχασε άλλες 10 θέσεις σήμερα και υποχώρησε στο Νο.583.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.72, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση αλλά παραμένει βεβαίως πολύ ψηλά, στο Νο.138. Στο Top 200 είναι και ο Περβολαράκης, που παρότι δεν αγωνίστηκε τους τελευταίους μήνες κέρδισε σήμερα 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.191. Ο Μάρκος Καλοβελώνης υποχώρησε στο Νο.253, 14 θέσεις χαμηλότερα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots