ATP
Στους 20 βαθμούς η διαφορά Alcaraz-Djokovic, υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς

 
Στους 20 βαθμούς η διαφορά Alcaraz-Djokovic, υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς
© Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 - 10:04

Ο Novak Djokovic μείωσε τη διαφορά του από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον Carlos Alcaraz στους 20 βαθμούς μετά και τον θρίαμβό του στο Σινσινάτι. Υποχώρησε στο Νο.7 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Top 4 o Holger Rune.

Μετά και τη μεγάλη νίκη του στον τελικό του Σινσινάτι, o Novak Djokovic πλησίασε ξανά πολύ κοντά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, αφού μείωσε τη διαφορά του από τον Carlos Alcaraz στους 20 βαθμούς.

Θα έχει πολλές πιθανότητες να τον ξεπεράσει ξανά μετά το US Open, όπου ο Ισπανός θα έχει 2.000 βαθμούς να υπερασπιστεί και ο Djokovic ούτε έναν.

Αν τα καταφέρει, θα πλησιάσει σε δυο ακόμα απίθανα ρεκόρ, τις 400 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 και το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του! Αυτή τη στιγμή ο Nole έχει 389 εβδομάδες συνολικής παραμονής (με 2ο καλύτερο ρεκόρ τις 310 του Roger Federer) και 7 σεζόν τερμάτισε 1ος (2ο καλύτερο ρεκόρ τα 6 Year-end No.1 του Pete Sampras).

Στο Νο.3, αλλά σε μεγάλη απόσταση και από τους δυο, παρέμεινε ο Daniil Medvedev, ενώ ο Holger Rune κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.4 του κόσμου. Δυο θέσεις κέρδισε ο Casper Ruud, που επέστρεψε στο Top 5, ενώ παρέμεινε στο Νο.6 ο Jannik Sinner.

O Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά και την απώλεια 510 βαθμών που είχε στο Σινσινάτι, υποχώρησε στο Νο.7 του κόσμου. Σταθεροί έμειναν οι υπόλοιποι παίκτες του Top 10, με τον Andrey Rublev στο Νο.8, τον Taylor Fritz στο Νο.9 και τον Frances Tiafoe στο Νο.10.

Μετά και τη μεγάλη πορεία του ως τα ημιτελικά του Σινσινάτι, ο Alexander Zverev κέρδισε 5 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.12. Από 2 θέσεις κέρδισαν οι Alejandro Davidovich Fokina και Nicolas Jarry, που αμφότεροι βελτίωσαν τα career high τους, στο Νο.21 και στο Νο.24 αντίστοιχα.

Νέα προσωπικά ρεκόρ πέτυχαν και οι Mackenzie McDonald και Alexei Popyrin. Ο πρώτος κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.39, ενώ ο Popyrin κέρδισε 18 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.40. Τέλος, 23 θέσεις άφησε πίσω του ο Max Purcell, που από τα προκριματικά έφτασε έως τα προημιτελικά στο Σινσινάτι, ανεβαίνοντας στο Νο.47 και για πρώτη φορά στο Top 60.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots