ATP
Alcaraz: "Στόχος το Year-end No.1"

 
Alcaraz: "Στόχος το Year-end No.1"
© Mike Laurence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 - 12:02

O Carlos Alcaraz θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυνατά μετά τα δυο κερδισμένα Grand Slam και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, με απώτερο σκοπό να τερματίσει τη χρονιά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν και ήταν ο νικητής στα δυο τελευταία Grand Slams, το Roland Garros και το Wimbledon, o Alcaraz βρίσκεται στο Νο.2 του Race, πίσω από τον Jannik Sinner. Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε από το Σινσινάτι, μίλησε για τον μεγάλο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή.

"Προφανώς το Νο.1 είναι ο στόχος κάθε φορά που βρίσκομαι πίσω στο Race, είναι κάτι σημαντικό για μένα. Αν βρίσκεσαι στο Νο.1 του Race στο τέλος της χρονιάς τότε θα πετύχεις και το Year-end No.1. Οπότε εστιάζω σε αυτό. Είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε τουρνουά, σκέφτομαι να παίζω καλό τένις, να φέρνω ένα καλό αποτέλεσμα που θα με φέρει σε καλύτερη θέση στο Race, στο Ranking, με το Νο.1 να είναι ένας από τους βασικούς μου στόχους", είπε ο 21χρονος Ισπανός.

Και συνέχισε: "Παίζω για να βρεθώ στο Νο.1 του Race, είναι κάτι που θέλω να συμβεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό εδώ είναι ένα σημαντικό τουρνουά, ένα πολύ καλό τουρνουά για μένα. Οπότε θα προσπαθήσω να παίξω καλό τένις, στο ίδιο επίπεδο που έπαιξα και τις προηγούμενες χρονιές."

Όπως αποκάλυψε, μετά από τον χαμένο τελικό από τον Novak Djokovic στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, χρειάστηκε λίγες μέρες μακριά από το τένις, γι' αυτό και πήγε διακοπές με τα αδέρφια του και δυο φίλους του.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην επιστροφή του στο Σινσινάτι, όπου πέρσι ήταν φιναλίστ, χάνοντας και σε εκείνον τον τελικό από τον Djokovic: "Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι ξανά εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Προφανώς έχω πολύ καλές αναμνήσεις από πέρσι, όπου έφτασα στον τελικό και έχασα σε ένα επικό ματς. Είναι ένα τουρνουά που μ' αρέσει και είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάει."

O Alcaraz θα κάνει την πρεμιέρα του στο Σινσινάτι στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Gael Monfils και Alexei Popyrin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots