Όλα τα σενάρια για το Australian Open του 2021

 
Όλα τα σενάρια για το Australian Open του 2021
Όλα τα σενάρια για το Australian Open του 2021
tennisnews team Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 - 21:33

Σχεδόν 9 μήνες μας χωρίζουν από το επόμενο Australian Open, όμως η Tennis Australia θέλει να είναι πανέτοιμη και για παν ενδεχόμενο, ξεκινώντας από τώρα να προετοιμάζεται και για τα 4 διαφορετικά σενάρια που μπορεί να οδηγήσει τη διοργάνωση η κρίση της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του για τη The Age, ο πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, αποκάλυψε πως 4 είναι τα πιθανά σενάρια για το Australian Open του 2021, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή σε 9 μήνες από τώρα.

Το πρώτο, είναι να μην υπάρξει καθόλου τένις μέχρι τότε και το tour να επιστρέψει στην Αυστραλία στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με πρώτο μεγάλο ραντεβού φυσικά το Australian Open.

"Θα μας άρεσε πολύ αυτό", είπε χαρακτηριστικά ο Tiley. "Είναι ένα από τα σενάριά μας."

"Ένα δεύτερο σενάριο, είναι να επιστρέψουμε χωρίς κοινό, για το οποίο υπάρχουν συζητήσεις στο ποδόσφαιρο και στο ράγκμπι.

Ένα άλλο σενάριο είναι να παίξουμε κάποια άλλη στιγμή της χρονιάς, ενώ ένα άλλο - το χειρότερο - είναι να μην έχουμε Australian Open έως το 2022.

Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πρέπει να χτίσουμε οικονομικά μοντέλα για όλα τα σενάρια. Τα καλά νέα είναι πως το τουρνουά έγινε φέτος, οπότε συγκεντρώσαμε κάποια χρήματα, αλλά αυτά τα χρήματα φεύγουν γρήγορα αν δεν ανανεώνονται τα έσοδα."

Σε μια άλλη τοποθέτησή του, ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia αποκάλυψε και πως το αυστραλιανό Grand Slam ήταν μια από τις λίγες αθλητικές διοργανώσεις που διέθετε ασφάλεια πανδημίας, ωστόσο η ασφάλεια αυτή λήγει φέτος και θα πρέπει να ανανεωθεί για να καλύψει το επόμενο τουρνουά.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots