Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στο Australian Open 2022;

 
Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στο Australian Open 2022;
tn team Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 - 22:34

Το Australian Open του 2022 έχει ήδη αρχίσει να είναι στο επίκεντρο, ειδικά μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βικτώριας πως οι εμβολιασμοί θα είναι υποχρεωτικοί για όλους τους αθλητές. Μια απόφαση που εγείρει ερωτηματικά, σχετικά με το αν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί και στους αθλητές του τένις.

Πάρα πολλοί τενίστες είχαν αντιταχθεί στις αυστηρές καραντίνες που τους είχαν επιβληθεί φέτος στο tour και τις δύσκολες συνθήκες περιορισμού στα εκάστοτε τουρνουά. Με την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, και τηρώντας υγειονομικά πρωτόκολλα, επέστρεψε κόσμος και στις κερκίδες των γηπέδων.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν ειδήσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στο επόμενο Grand Slam της Αυστραλίας, καθώς η πολιτεία της Βικτώριας, όπου βρίσκεται και η Μελβούρνη, ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά για όλους του αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας κατέστησε σαφές ότι δε θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Το ζήτημα των εμβολιασμών έχει απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό και τον χώρο του τένις, εκεί όπου τα στοιχεία Που δημοσιεύθηκαν μετά το US Open έδειχναν πως λιγότερο από το 50% έχει εμβολιαστεί στην ATP, ενώ σε λίγο υψηλότερα ποσοστά βρίσκονται οι αθλήτριες της WTA.

Οι ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα αλλά να θυμίσουμε πως πέρυσι καθυστέρησε η έναρξη του, και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε 8 με 21 Φεβρουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots