Διαιτητής έδωσε ανάποδα πόντο, εξαιτίας μιας... συγγνώμης! (vid)

 
Διαιτητής έδωσε ανάποδα πόντο, εξαιτίας μιας... συγγνώμης! (vid)
tn team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 21:16

Το λάθος του διαιτητή και ο ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενος κανονισμός του "hindrance", αποτέλεσαν την αφορμή για το μεγάλο ξέσπασμα της Alison Riske, που έχασε πόντο επειδή... τήρησε το fair play του αθλήματος!

Δεν βλέπουμε κάθε μέρα τέτοιες φάσεις, όπως αυτός ο πόντος που δόθηκε "ανάποδα" από τον διαιτητή Nico Helwerth, για αγώνα του διπλού γυναικών στο Australian Open. 

H Riske "σημάδεψε" την αντίπαλή της, που δεν μπόρεσε να επιστρέψει νόμιμα την μπάλα στο γήπεδο, αφού αυτή ήρθε πρώτα σε επαφή με το πόδι της. Γι' αυτό, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο replay, σταμάτησε τον πόντο, πιστεύοντας ότι τον έχασε. Ο διαιτητής ωστόσο δεν πρόσεξε τι είχε γίνει, νόμιζε ότι ο πόντος ήταν ακόμα σε εξέλιξη και, σαν να μην έφτανε αυτό, τον έδωσε με hindrance στις Dzalamidze και Panova, όταν η Riske ζήτησε συγγνώμη για το χτύπημα, τηρώντας τους άγραφους νόμους του fair play.

Ακολούθησε ένα ξέσπασμα δίχως προηγούμενο από την Riske, που ζήτησε να μιλήσει και με τη supervisor, χωρίς όμως να βγάλει άκρη. Το hindrance, που είναι ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενος κανονισμός και πολλές φορές αφήνεται στην κρίση του διαιτητή κατά πόσο έχει επηρεαστεί ή όχι ένας πόντος από μια λεκτική ή άλλου είδους παρέμβαση που προέρχεται από την άλλη μεριά του court (π.χ. να πέσει ένα καπέλο), δεν πάρθηκε πίσω, ούτε η πλευρά των Dzalamidze και Panova φάνηκε πρόθυμη να τηρήσει το fair play, παρότι σε πρώτο χρόνο κατάλαβαν ότι έχασαν τον πόντο.

Ως εκ τούτου, αντί για break point των Riske και Fruhvirtova παίχτηκε game point για τις Dzalamidze και Panova. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως Riske και Fruhvirtova κατάφεραν να κάνουν τελικά το break στο συγκεκριμένο game, ενώ αργότερα γύρισαν και το ματς, επικρατώντας με 6-7 (4), 6-4, 7-5, έπειτα από 3 ώρες αγώνα!

Θα βρίσκονται έτσι στον 2ο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό και υπερασπίστριες του τίτλου, Barbora Krejcikova και Katerina Siniakova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots