Κατηγορείται για πώληση ψεύτικης ρακέτας ο Noah!

 
Yannick Noah
Yannick Noah © Martin Sidorjak/ Davis Cup
tn team Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 - 19:14

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται από τη Γαλλία, με τον Yannick Noah να κατηγορείται πως δεν έδωσε την αυθεντική ρακέτα με την οποία κατέκτησε το Roland Garros του 1983, σε δημοπρασία που διοργανώθηκε το 1986!

Συγκεκριμένα, ο 62χρονος πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής τένις, είχε δώσει την ρακέτα με την οποία αγωνίστηκε στον τελικό του Roland Garros το 1983, όταν κέρδισε τον Mats Wilander με 3-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Grand Slam της πατρίδας του. Να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα ο Noah παραμένει ο μοναδικός Γάλλος και ο μοναδικός μαύρος πρωταθλητής στην ιστορία της open era (από το 1968) στο Roland Garros.

3 χρόνια μετά από αυτό, είχε διοργανώσει δημοπρασία η μητέρα του, ως πρόεδρος τότε τότε της φιλανθρωπικής οργάνωσης Care France κι ένας συλλέκτης την είχε αγοράσει έναντι 12 χιλιάδων γαλλικών φράγκων (περίπου 3.300 ευρώ). Το 2017 ωστόσο, ο αγοραστής αναγκάστηκε να πουλήσει τη ρακέτα, για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας του, που ήταν άρρωστη. Ξεκίνησε τη δημοπρασία από τα 8.000 ευρώ, όμως ένας ειδικός εξέτασε τη ρακέτα και του είπε ότι πιθανότατα δεν είχε χρησιμοποιηθεί καν εκείνες τις δυο εβδομάδες στο Roland Garros.

Ως εκ τούτου, ο αγοραστής πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο των Βερσαλλιών και διεκδικεί αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη, με την κατηγορία ότι ο Noah υπέβαλε ψευδές πιστοποιητικό γνησιότητας. O Noah πάντως, ο οποίος μένει μόνιμα στο Καμερούν τα τελευταία χρόνια, δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο την 1η Φεβρουαρίου, για την εξέταση αυτής της καταγγελίας. Η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί από το δικαστήριο στις 2 Απριλίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots