Τραυματίας ο Wawrinka - εκτός Ρίο οι μισοί Top 10!

 
Τραυματίας ο Wawrinka - εκτός Ρίο οι μισοί Top 10!
Τραυματίας ο Wawrinka - εκτός Ρίο οι μισοί Top 10!
tennisnews team Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 - 3:36

Με μια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής, ο Stan Wawrinka απέσυρε τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τουλάχιστον 5 από τους 10 κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης δε θα αγωνιστούν στην σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

O Stan Wawrinka ανακοίνωσε πως έχει ενοχλήσεις στην πλάτη του, ένα πρόβλημα που προέκυψε στο Rogers Cup την προηγούμενη εβδομάδα. Απέσυρε τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε ο 5ος παίκτης δεκάδας που δε θα βρίσκεται στο Ρίο, μετά από τους Roger Federer, Tomas Berdych, Milos Raonic και Dominic Thiem.

Ήταν επίσης ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την ελβετική αποστολή, που ενώ περίμενε πολλά από το τένις, δε θα βρίσκονται στο Ρίο οι Federer, Wawrinka και Belinda Bencic. Η ελβετική αποστολή του τένις θα περιοριστεί στην κορυφαία παίκτρια στον κόσμο στα διπλά, Martina Hingis, καθώς και στην Timea Bacsinszky. Οι δύο Ελβετίδες θα αγωνιστούν στο μονό και στο διπλό.

Ο Wawrinka έχει αγωνιστεί δυο φορές στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2008 και το 2012. Μπορεί και τις δυο να αποκλείστηκε νωρίς στα μονά, στα διπλά όμως έχει αναδειχθεί "χρυσός" Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο, μαζί με τον Federer.

"Είναι κρίμα που δε θα έχουμε ούτε τον Roger, ούτε τον Stan. Είναι δύο εκπληκτικοί παίκτες που είναι ικανοί να κερδίσουν τόσο μεγάλα τουρνουά, όπως αυτό", δήλωσε ο νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, Andy Murray.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots