Στα προημιτελικά Kudermetova και Kasatkina (vids)

 
Στα προημιτελικά Kudermetova και Kasatkina (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 - 15:04

H Veronika Kudermetova και η Daria Kasatkina ήταν η πρώτες νικήτριες της σημερινής ημέρας στο Roland Garros και θα αναμετρηθούν για μια θέση στα ημιτελικά του παρισινού Grand Slam.

Στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα major προκρίθηκε η Veronika Kudermetova, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Madison Keys με 1-6, 6-3, 6-1, σε 1 ώρα και 41 λεπτά αγώνα στο Philippe Chatrier.

Η Kudermetova έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 21 winners και 20 αβίαστα λάθη. Μετά την απώλεια του 1ου σετ η Ρωσίδα ήταν σχεδόν αλάνθαστη, κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Στο 2ο σετ δεν αντιμετώπισε κανένα break point και αξιοποίησε το break που έκανε από νωρίς για να προηγηθεί με 3-0, ενώ στο 3ο σετ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς της Keys, που δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε ένα service game της, παραμόνο να μειώσει σε 3-1 στα μισά του σετ με ένα break.

Στα προημιτελικά η Kudermetova θα αντιμετωπίσει μια άλλη Ρωσίδα, την Daria Kasatkina, που πήρε την πρώτη νίκη της ημέρας, επικρατώντας γρήγορα της Camila Giorgi με 6-2, 6-2.

Μόλις 80 λεπτά χρειάστηκε η φορμαρισμένη Kasatkina για να φτάσει στη νίκη στο Suzanne Lenglen, σε ένα ματς που είχε 16 winners και μόλις 10 αβίαστα λάθη, ενώ έσβησε και τα 6 break points που αντιμετώπισε, κάνοντας 2 break σε κάθε σετ στο σερβίς της Ιταλίδας.

Αυτός θα είναι ο 3ος προημιτελικός σε Grand Slam για την Kasatkina, που μέσα σε ένα διάστημα ενός μήνα είχε προκριθεί σε δυο major προημιτελικούς, στο Roland Garros και στο Wimbledon το 2018. Θα διεκδικήσει και αυτή, όπως και η Kudermetova, την πρώτη της είσοδο στην 4άδα ενός Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots