WTA
Συνεχίζουν Swiatek και Gauff στη Ρώμη (vids)

 
Συνεχίζουν Swiatek και Gauff στη Ρώμη (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 - 18:18

H Iga Swiatek και η Coco Gauff μπήκαν στα προημιτελικά της Ρώμης, παρότι χρειάστηκαν αμφότερες να ξεπεράσουν τις αρκετές δυσκολίες που τις έβαλαν η Angelique Kerber και η Paula Badosa αντίστοιχα.

Η Swiatek βρήκε σθεναρή αντίσταση από την πρώην Νο.1 του κόσμου Kerber για ένα σετ, το κέρδισε όμως μετά από μια ώρα μάχης και στο 2ο κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games, για να επικρατήσει με 7-5, 6-3.

Πιο αναλυτικά, στο 1ο σετ η κορυφαία παίκτρια του πλανήτη και πρόσφατη πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη, είχε χάσει προβάδισμα με 5-3 και ισοφαρίστηκε σε 5-5, με την Kerber να σβήνει και 5 set points στο 10ο game! Τελικά η Swiatek έκανε νέο break στο 12ο game και στο 8ο set point της συνολικά έκλεισε το σετ.

Στο 2ο σετ η Πολωνή βρήκε μια νέα δυσκολία, καθώς υπέστη το break και βρέθηκε πίσω με 0-2. Είχε άμεση απάντηση όμως και στο υπόλοιπο παιχνίδι κυριάρχησε, για να πάρει τα 6 από τα 7 τελευταία games και να ολοκληρώσει στα 9 games το σετ, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ήταν η 9η διαδοχική νίκη για τη Swiatek, που στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia θα αντιμετωπίσει τη Madison Keys, την οποία είχε κερδίσει στα ημιτελικά την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη.

Η Αμερικανίδα συνεχίζει πάντως τις καλές εμφανίσεις της και κέρδισε σήμερα την Sorana Cirstea με το επιβλητικό 6-2, 6-1 σε μια ώρα, για να προκριθεί σε ακόμα έναν μεγάλο προημιτελικό.

Ακόμα περισσότερο από τη Swiatek δυσκολεύτηκε η Coco Gauff, που κατάφερε τελικά να γυρίσει το ματς και να κερδίσει την Paula Badosa με 5-7, 6-4, 6-1, σε 2 ώρες και 27 λεπτά, για να γίνει η 2η Αμερικανίδα που μπαίνει στα προημιτελικά.

Η πρωταθλήτρια του US Open τα βρήκε σκούρα στα πρώτα 2 σετ, με την Badosa να χάνει ένα προβάδισμα με 5-3, αλλά να βρίσκει νέο break στο 11o game, για να πάρει τελικά το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ παρότι βρέθηκε πίσω με 1-3 και 2-4 η Ισπανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, ωστόσο η Gauff κέρδισε τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του σετ, κατακτώντας το με 6-4.

Η Badosa άνοιξε το 3ο σετ με break, ωστότο τα επόμενα λεπτά η Gauff κυριάρχησε κατά κράτος στο court, κέρδισε 6 συνεχόμενα games και τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή, δείχνοντας να έχει περισσότερες δυνάμεις.

Ήταν πάντως το καλύτερο τουρνουά για την Badosa μετά από ακριβώς έναν χρόνο, όταν και πάλι στη Ρώμη είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Για 1η φορά μετά από εναν χρόνο πέτυχε 3 διαδοχικές νίκες η Ισπανίδα, που απέκλεισε στη Ρώμη τις Mirra Andreeva, Emma Navarro και Diana Shnaider.

Αύριο η Gauff θα αντιμετωπίσει τη φιναλίστ του Australian Open, Qinwen Zheng, που έχει επιστρέψει στις μεγάλες πορείες και σήμερα απέκλεισε τη Naomi Osaka με 6-2, 6-4, για να προκριθεί στον πρώτο της μεγάλο προημιτελικό στο χώμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots