1ος ημιτελικός σε Slam για την Kasatkina (vids)

 
Daria Kasatkina
Daria Kasatkina © Cédric Lecocq / FFT
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 15:37

Στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam προκρίθηκε η Daria Kasatkina, που κέρδισε σε 2 κλειστά σετ τη Veronika Kudermetova και έδωσε συνέχεια στη φανταστική της πορεία στο φετινό Roland Garros.

Η 25χρονη Ρωσίδα, η οποία έπαιξε τον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam μετά από 4 χρόνια, επιβλήθηκε της συμπατριώτισσάς της, Kudermetova, με 6-4, 7-6 (5) σε 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα, για να μπει στις "4" καλύτερες του Roland Garros.

Η Kudermetova προηγήθηκε με 3-1 και με 4-3 στο 1ο σετ, αλλά η Kasatkina κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του και το κατέκτησε με 6-4.

Μεγάλη μάχη έγινε από τις δυο παίκτριες στο 2ο σετ, στο οποίο η Kasatkina προηγήθηκε πρώτη με break για το 4-2, αλλά η Kudermetova ισοφάρισε σε 4-4 στο 8ο game.

Προηγήθηκε ξανά με break στο 5-4 η Kasatkina, δεν μπόρεσε όμως να σερβίρει με επιτυχία για το ματς και ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 5-5. Τελικά στο tie-break κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη η 25χρονη, παρότι λίγο έλειψε να κινδυνέψει, αφού είδε το 6-1 να γίνεται 6-5. Στο 5ο της match point όμως έκλεισε το ματς, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά.

Μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε με τον τραυματισμό και με την προσπάθεια που έκανε να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο, η Kasatkina κατάφερε να βρει ξανά τον ρυθμό της τους τελευταίους μήνες και αυτές οι εβδομάδες στο Roland Garros αποτελούν το αποκορύφωμα, με τη Ρωσίδα να ξεπερνάει το προηγούμενο ρεκόρ της.

Ακόμα και αν δεν συνεχίσει στο τουρνουά, θα ανεβεί από το Νο.20 στο Νο.12 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, μόλις 2 θέσεις χαμηλότερα από το career high της.

Στα ημιτελικά του Roland Garros θα αντιμετωπίσει είτε το νέο μέλος του Top 10, Jessica Pegula, είτε την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots