Το ξέσπασμα του Nishioka και το point penalty (vid)

 
Το ξέσπασμα του Nishioka και το point penalty (vid)
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 13:36

O Yoshihito Nishioka είχε ένα μεγάλο ξέσπασμα στον χθεσινό του αγώνα με τον Thiago Seyboth Wild, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty, ενώ ήδη αντιμετώπιζε break point.

Ο Ιάπωνας διαφώνησε με την απόφαση του διαιτητή για μια μπάλα που έδωσε άουτ, όμως έκανε και κάτι που δεν επιτρέπεται, περνώντας στην άλλη μεριά του γηπέδου.

Την ώρα που φώναζε με αρκετό εκνευρισμό ότι και το χώμα χρειάζεται να αξιοποιήσει την τεχνολογία του hawk-eye, ο διαιτητής βρέθηκε στη δύσκολη θέση να τον ενημερώσει ότι αυτό που έκανε δεν επιτρεπόταν και έπρεπε να τον τιμωρήσει με point penalty, αφού ήταν το 2o code violation στον αγώνα.

Παρότι πάντως προηγήθηκε με σετ και με break σε εκείνο το σημείο ο Seyboth Wild (6-3, 6-5), ο Nishioka κατάφερε να μείνει στο 2ο σετ και να το κερδίσει στο tie-break με 10-8, σβήνοντας και 3 συνεχόμενα set points του Βραζιλιάνου! Ήταν ένα σετ καθοριστικής σημασίας, αφού ο Ιάπωνας έμεινε και αργότερα πίσω με 1-2 σετ, όμως είχε περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλό του και τελικά πήρε την πολύτιμη πρόκριση στα 5 σετ, με 3-6, 7-6 (8), 2-6, 6-4, 6-0.

Στον 4ο γύρο του Roland Garros, όπου θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του, ο Nishioka θα αντιμετωπίσει τον Tomas Martin Etcheverry, έχοντας μια καλή ευκαιρία για να μπει στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots