ATP
Θετικό ποδαρικό για Zverev στο Σινσινάτι (vid)

 
Θετικό ποδαρικό για Zverev στο Σινσινάτι (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 - 19:33

O Alexander Zverev απώλεσε μόλις 5 games στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, από τον Karen Khachanov.

Παρότι είχε απέναντί του έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, ο Zverev φρόντισε να παρουσιάσει από νωρίς το καλύτερό του πρόσωπο στο Σινσινάτι και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 6-3, 6-2, έπειτα από 82 λεπτά παιχνιδιού.

Ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point o 27χρονος Γερμανός, στο 1-1, 30-40, αλλά το έσβησε και υπερασπίστηκε το σερβίς του. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που απειλήθηκε το σερβίς του στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε το μοναδικό break στο 6ο game (4-2).

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με διπλό break o Zverev στο 3-0, με τον Khachanov να παίρνει το ένα πίσω και να μειώνει σε 3-2. Δεν έχασε πάντως το πάνω χέρι ο Γερμανός και έκανε ξανά break στο 7ο game (5-2), για να κλείσει το ματς στο 8ο (6-2), σώζοντας και ένα break point. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το τελευταίο break το παιχνίδι διακόπηκε από τη βροχή, αλλά ήταν μια πολύ σύντομη διακοπή και οι δυο παίκτες δεν αποχώρησαν από το court.

Ο Zverev, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 7 άσους, διεκδικεί τον 2ο τίτλο του στο Σινσινάτι, όπου ήταν πρωταθλητής το 2021. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta, που επιβλήθηκε του Max Purcell με 6-3, 6-3.

Στο μεταξύ, πρώτος νικητής της ημέρας ήταν ο Flavio Cobolli, που πέρασε με εγκατάλειψη το εμπόδιο του συμπατριώτη του, Luciano Darderi, στο υπέρ του 7-6 (4), 3-1. O Cobolli θα αντιμετωπίσει στους "16" τον Hubert Hurkacz, που κατάφερε να ανατρέψει το ματς με τον Yoshihito Nishioka και να τον κερδίσει με 3-6, 7-6 (4), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots