USTA: "Κανονικά το US Open"

 
USTA: "Κανονικά το US Open"
USTA: "Κανονικά το US Open"
tennisnews team Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 - 14:54

Μετά την επίσημη ακύρωση του Wimbledon, η USTA εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σχολιάζει την δυσάρεστη είδηση για το βρετανικό Grand Slam και αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νέο για το US Open, που παραμένει εντός προγράμματος.

Το Wimbledon, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 3 Grand Slam, δεν μπορεί να είναι ελαστικό με τον προγραμματισμό του, καθώς διεξάγεται σε επιφάνειες με γρασίδι. Η προετοιμασία που είναι απαραίτητη δεν ήταν δυνατή να πραγματοποιηθεί φέτος, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ η αναβολή του τουρνουά για το φθινόπωρο ή τον χειμώνα δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή για το All England Club, που μετά τη χθεσινή συνεδρία των στελεχών του, κατέληξε στην ακύρωσή του. Ήταν το πρώτο Grand Slam που ακυρώθηκε από την εποχή του B' Παγκοσμίου Πολέμου και το πρώτο Championships που δεν θα γίνει από το 1945! 

Την ανακοίνωση του Wimbledon, διαδέχθηκε μια ανακοίνωση από την αμερικανική ομοσπονδία αντισφαίρισης (USTA), που ανέφερε ότι για την ώρα δεν αλλάζει κάτι για το US Open και σκοπεύουν να το διοργανώσουν εντός προγράμματος.

"Κατανοούμε τις μοναδικές συνθήκες τις οποίες έχει να διαχειριστεί το All England Lawn Tennis Club και το σκεπτικό πίσω από το οποίο πάρθηκε η απόφαση να ακυρώσει το Wimbledon Championships του 2020. Αυτή τη στιγμή, η USTA εξακολουθεί να σχεδιάζει τη διεξαγωγή του US Open, όπως έχει προγραμματιστεί", ανέφερε η ανακοίνωση της USTA.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως η Νέα Υόρκη, όπου φιλοξενείται το US Open, αντιμετωπίζει εντονότερα από κάθε άλλη περιοχή την πανδημική κρίση αυτή την περίοδο. Τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα, ξεπερνώντας τα 83.000 (!) στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, είναι δηλαδή ήδη περισσότερα από τα καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη την Κίνα. Επιπλέον, έχασαν τη ζωή τους 2.219 άνθρωποι και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Όλα αυτά, ενώ πριν από ακριβώς έναν μήνα, υπήρχε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πολιτεία! 

Τίποτα λοιπόν δεν μπορεί να είναι βέβαιο και το παν αυτή τη στιγμή έχει η δημόσια υγεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τελευταίες δυο εβδομάδες η εξέλιξη της πανδημίας στη Νέα Υόρκη ήταν εφιαλτική και καθιστά τελείως απρόβλεπτη την κατάσταση για τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

Το US Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και να ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots