WTA
Οριστικά εκτός Ολυμπιακών η Sharapova

 
Οριστικά εκτός Ολυμπιακών η Sharapova
Οριστικά εκτός Ολυμπιακών η Sharapova
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 - 16:01

Η Maria Sharapova θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οριστικά, αφού το CAS ανακοίνωσε πως δε θα εκδόσει την απόφασή του για την υπόθεση της Ρωσίδας αυτό το μήνα, αλλά τον Σεπτέμβριο!

Η Maria Sharapova είχε αποτύχει να περάσει από έναν έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Ιανουάριο στο Australian Open, καθώς ήταν θετική στην ουσία meldonium, την οποία χρησιμοποιούσε τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά προστέθηκε μόλις φέτος στην λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.

Η ίδια η Ρωσίδα είχε ανακοινώσει την είδηση σε μια συνέντευξη τύπου που κάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο και πριν από λίγες εβδομάδες η ITF τιμώρησε τη "Masha" με δύο χρόνια αποκλεισμού από τη δράση, που ολοκληρώνονται στις 25 Ιανουαρίου, 2018.

Η Sharapova έκανε αμέσως έφεση στο CAS και όπως έγινε γνωστό αρχικά, το ανώτατο δικαστήριο για θέματα του αθλητισμού θα ανακοίνωνε την απόφασή του μέσα στον Ιούλιο, έτσι ώστε στην περίπτωση που μειωνόταν η ποινή της Ρωσίδας έγκαιρα, να προλάβαινε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου, που θα γίνουν στο Ρίο.

Τελικά, το CAS ανακοίνωσε σήμερα πως δε θα εκδόσει την τελική του απόφαση πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς και οι δύο πλευρές ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Μπορεί η Sharapova να χάνει και τυπικά κάθε ελπίδα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο αυτή η "παράταση" μπορεί να φέρει καλά νέα, με το δικηγόρο της, John Haggerty, να δείχνει αρκετά αισιόδοξος.

"To CAS θα έχει τον τελευταίο λόγο και αυτή η επέκταση θα είναι χρήσιμη. Είμαστε αισιόδοξοι πως η τιμωρία της θα μειωθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι δύο μήνες δε θα επηρεάσουν τις προσδοκίες μας γι' αυτά που μπορούμε να πετύχουμε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Haggerty.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots